AMSTERDAM – Voor HZV/Het Vennewater stond er afgelopen vrijdagavond een belangrijk duel op het programma. De ploeg van Olcay Kocyigit ging op bezoek bij directe concurrent OS Lusitanos en kon bij een overwinning een stap zetten op de ranglijst. De avond eindigde echter in mineur, 5-4.

HZV/Het Vennewater wist in de eerste acht competitieduels zeven punten te vergaren, wat resulteerde in een tiende plek op de ranglijst. Tegenstander OS Lusitanos staat met negen punten twee plaatsen hoger.

In het eerste bedrijf was het OS Lusitanos dat op 1-0 kwam. Deze stand stond ook halverwege op het scorebord. Na rust liep de thuisploeg verder weg. ‘We kregen wat ongelukkig de 2-0 en 3-0 tegen’, zei Olcay Kocyigit. Met nog zes minuten te spelen leek het een moeilijke opgave te worden voor HZV/Het Vennewater. ‘Ik heb de spelers gezegd dat we niet moesten opgeven. Daar houden we niet van.’ De aanmoediging hielp, want via Daniel Ben Ami en Stan de Boer werd het 3-2.

‘Toen dacht ik dat we ze hadden’, vervolgde Kocyigit. Lusitanos wist echter de 4-2 te maken, waarna Max Eshuis voor de 4-3 zorgde. Wat volgde was de 5-3. Lars de Vre maakte de 5-3. ‘Daarna kregen we nog kansen. We schoten op de paal, lat en misten één op één’, aldus de coach. ‘Ik ben bang dat we te laat wakker zijn geworden.

Voor de winterstop speelt HZV/Het Vennewater nog twee wedstrijden. Over twee weken ontvangt de ploeg van Kocyigit koploper HV Veerhuys, terwijl het een week later in eigen huis opneemt tegen de reserves van FC Marlène.