AMSTERDAM/HEILOO – Eredivisionist White Stones speelde in de hoofdstad een sterke wedstrijd. Tegen ASV Lebo bleek het echter niet genoeg voor de zege. Een divisie lager wist HZV/Het Vennewater de punten in Heiloo te houden.

ASV Lebo – White Stones 5-3
‘We hebben een top wedstrijd gespeeld tegen een hele goede tegenstander’, reageerde Rogier Bunink na afloop. Op bezoek bij ASV Lebo ging White Stones met 5-3 onderuit. ‘We hebben heel goed gespeeld, alleen net geen punten mee naar huis.’

In het eerste bedrijf opende de Egmonders na zes minuten de score via Jesper de Vré. Via afstandsschoten van Soeremly te Vrede en Zaid el Morabiti was het ASV Lebo die halverwege aan de leiding ging. ‘Aan het begin van de tweede helft speelden we heel sterk en maakten we de 2-2 uit een prachtige uitgespeelde aanval.’ vervolgde de coach. Ook ditmaal was De Vré de maker. Door twee treffers van uitblinker Zaid el Morabiti kwam de gastheer op 4-2.

Met Tim Emmerik als vijfde speler zette White Stones vol druk en maakte het via Jeffrey Klijbroek de aansluitingstreffer. ‘Helaas viel de 4-4 niet en tien seconden voor tijd wel de 5-3.’

HZV/Het Vennewater – Sporting Harderwijk 7-6
In eigen huis boekte HZV/Het Vennewater de tweede zege van het seizoen. De ploeg van trainer/coach Ronny Backer bleek met 7-6 te sterk voor Sporting Harderwijk. Door de zege klimt de ploeg uit Heiloo naar de vijfde plaats in de Eerste Divisie.

‘Zij hebben een aantal leuke Marokkaanse spelers met acties. Zij lieten ons het spel maken en wij kregen kansjes’, zei Backer over de wedstrijd. ‘Zij scoorde uit het niets 0-1 terwijl wij beter speelden. Ons veldspel was beter en de wil om te winnen was er.’ Via de vijftienjarige debutant Wessel Been kwam Vennewater op gelijke hoogte. De jongeling scoorde met een hakje achter zijn standbeen. Nog voor rust ging de gastheer via Bram de Boer aan de leiding.

Twintig seconden na rust kwam Harderwijk op gelijke hoogte. ‘Wij hadden daarna een sterke periode en kwamen op 5-2 en na twee tegendoelpunten liepen we uit naar 6-4.’ Door twee individuele fouten konden de bezoekers echter weer gelijk maken. Drie minuten voor tijd besliste Vennewater het duel door de 7-6 te maken. De doelpunten werden gemaakt door Bram de Boer (2x), Stan de Boer (2x), Wessel Been, Hidde Postma en Lars de Vré.