HARDERWIJK – Stan de Boer zal met een grote glimlach de bus in zijn gestapt. Op bezoek bij Sporting Harderwijk scoorde De Boer drie seconden voor tijd de winnende treffer. Het leverde HZV/Het Vennewater drie welkome punten op, 4-5.

De zege op Sporting Harderwijk was het juiste antwoord van HZV/Het Vennewater na de teleurstellende nederlaag die vorige week tegen LTC werd geleden. Het begin was voor de ploeg uit Heiloo en via Daniel Ben Ami nam het ook de leiding. ‘Daarna werden we minder’, zag Olcay Kocyigit. Voor rust had de gastheer de score omgebogen. ‘In de rust heb ik aangegeven dat we het kunnen en ons spel moesten spelen. Na de gelijkmaker van Max Eshuis liep de thuisploeg uit naar 4-2.

Twee minuten voor tijd begon de knappe comeback van HZV/Het Vennewater. ‘We gingen met volle druk voetballen en we speelden met een meevoetballende keeper’, vervolgde Kocyigit. Met succes, want nadat Eshuis twee minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte trok Lars van Leeuwen de stand 38 seconden voor tijd gelijk. Drie seconden voor tijd pakte de Heilooërs zelfs de zege. Het was Stan de Boer die de 4-5 maakte. Het zorgde voor een vreugde explosie waarbij Kocyigit op de middenlijn een feestje vierde met zijn spelers.