HOORN – HZV/Het Vennewater had nog een kleine kans op de nacompetitie voor promotie. Het toetje ging echter aan de neus van de ploeg voorbij. Getreurd werd er geen moment, 5-1.

‘Vorige week speelden we ons veilig. We hebben zeven duels goed gevoetbald en karakter getoond. We hadden nog een kans op de nacompetitie. Dat zou een beloning zijn voor laatste zeven wedstrijden, maar wij horen niet thuis in de Eredivisie’, aldus Olcay Kocyigit.

Na zo’n vijf minuten was het HZV/Het Vennewater die via Skip Biesterveld de score bij HV kampioen HV Veerhuys opende. Nog voor de rust had de gastheer echter de achterstand omgebogen naar een 5-1 voorsprong. ‘Vanaf de tiende minuut zag ik de slechtste drie, vier minuten en toen kregen we drie tegendoelpunten. Dan zie je de koppen omlaag gaan’, vervolgde Kocyigit.

Na de pauze pepte Kocyigit zijn spelers op om er een betere tweede helft van te maken. ‘Dat hebben ze goed opgepakt. De eerste helft was niet goed, de tweede helft was gelijkwaardig.’ Nu mogen de Heilooërs zich opmaken voor de zomerstop. ‘We kunnen even tot rust komen. Ik kan wel met een goed gevoel terugkijken.’

HV Veerhuys 5-1 (5-1)
0-1 Skip Biesterveld