HEERHUGOWAARD - Lange tijd leek HZV/Het Vennewater minimaal een punt over te houden aan de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Op bezoek bij het tweede elftal van FC Marlène kreeg het echter in de laatste halve minuut nog een tegentreffer om de oren, 2-1.

In Heerhugowaard trad HZV/Het Vennewater aan met een behoorlijk verjongde selectie. De ploeg uit Heiloo zag na vorig seizoen zes basisspelers om uiteenlopende redenen zien vertrekken waardoor een verjonging noodzakelijk was. Tegen de reserves van FC Marlène zaten er vijf spelers van 17 jaar in de selectie van trainer/coach Ronny Backer. ‘Wij hebben er voor gekozen om onze onder 18 groep niet door te zetten naar de onder 19 maar om hen over te hevelen naar de selectie’, vertelde de oefenmeester vooraf. Het tweede elftal van vorig jaar werd het achtste. ‘We ruimen nu plaats in voor jongens van de onder 17 en spelers die fit moeten worden. Ik acht een aantal van die jongens goed genoeg om mee te spelen. Vorig seizoen nam ik er telkens 1,2 of 3 mee en nu zijn dat er vijf.’

Die noodzakelijke verjonging werd doorgetrokken door Backer. Zo nam Tom Sterkenburg bij HZV/Het Vennewater plaats onder de lat. De sluitpost wist in het eerste kwart twee pogingen van Marlène speler Ezra Rhebok te keren, terwijl Skip Biesterveld aan de andere kant de bal niet langs de keeper kreeg. Na een schot op de paal van Kevin van Londen (Marlène) zagen Ozair Dahi en Lars de Vré hun pogingen door de keeper gestopt worden.

Versterkt
Dat Vennewater het lastig had tegen het tweede team van FC Marlène mag geen verrassing worden genoemd. De Heerhugowaarders wisten zich afgelopen zomer immers aardig te versterken, iets waar de reserves ook van profiteerden. Zo beschikte de ploeg onder meer over Edward van Gils en Hicham Ziyech. Toch waren het de gasten uit Heiloo die na rust via Tim Taylor op voorsprong kwamen.

Wat volgde waren de nodige kansen voor beide ploegen. Zo waren Stan de Boer en Stef Stiegelis dichtbij, maar Marlène doelman Melvin Habets wist de kansen teniet te doen. Aan de andere kant schoot Niall Raben eerst nog voorlangs, maar negen minuten voor tijd was het wel raak voor de Heerhugowaarders. Via een vrije trap was het Thimo Schouwink die de stand gelijk trok.

Domper
Vlak voor tijd kreeg Vennewater de uitgelezen mogelijkheid om met de volle buit terug te keren naar Heiloo. Ozair Dahi slaagde er echter niet in om de tien meter trap binnen te schieten waardoor beide teams leken af te stevenen op een puntendeling. In de laatste halve minuut was het echter Aram Hakopov die de 2-1 binnenschoot en zodoende Marlène aan de drie punten hielp. ‘Een wanhoop schot vliegt er in en dan verlies je. Dat is zuur’, reageerde coach Ronny Backer na afloop. Desondanks kon de oefenmeester vlak na afloop ook de positieve punten eruit halen. ‘De inzet en het groepsgevoel vond ik vandaag heel goed.’

FC Marlène 2 - HZV/Het Vennewater: 2-1 (0-0)
24. 0-1 Tim Taylor
31. 1-1 Thimo Schouwink
40. 2-1 Aram Hakopov