EMMEN – Na een behoorlijk mindere periode wisten de mannen van Berdos vandaag weer eens twee punten bij te schrijven. Niet zomaar twee punten, maar de eerste uit een wedstrijd buiten de deur. Uit bij E&O werd het na een 15-17 ruststand uiteindelijk 32-34.

Vooraf wist Berdos dat dit een belangrijk duel zou zijn in strijd om lijfsbehoud. De Emmenaren staan iets lager op de ranglijst en onderin wisten alle ploegen de laatste paar weken wat in te lopen op de ploeg uit Bergen. Vanaf de start werd er dan ook meteen goed gespeeld. Een gelijk opgaande score maakte het een aantrekkelijk duel. Bij 4-3 wist E&O heel even op voorsprong te komen, naar later bleek de enige keer in de wedstrijd. Vanaf hier namen de gasten namelijk het initiatief en kon het naar 5-7 uitlopen. Na enkele straffen aan de kant van de thuisploeg werd de marge uitgebouwd naar vier doelpunten. ‘Een iets rommelige eindfase zorgde er jammer genoeg voor dat deze marge weer werd verkleind’, zei Rick Visser. Toch was de voorsprong halverwege voor Berdos, 15-17.

In het tweede bedrijf liet het eerste doelpunt even op zich wachten, maar het was na een paar minuten toch E&O dat de score wist te openen. Berdos kwam met een aantal goede tegenstoten en zo bleef de voorsprong gewaarborgd. Een tijdstraf aan Bergense zijde en dus ondertal zorgde voor een lastige situatie. Hierin bleek Casper Wokke van onschatbare waarde. Waar de thuisploeg had verwacht de stand 'wel eventjes' gelijk te trekken, legde Wokke met enkele goede onderscheppingen en snelle uitbraken de bal aan de ander kant in het mandje. E&O brak en halverwege de twee helft stond er een 20-28 tussenstand op het bord.

In de eindfase werd de wedstrijd behoorlijk feller. Een alles of niet poging van de Emmenaren leek effectief en de voorsprong nam in rap tempo af. Met name in deze fase had Berdos last van de beslissingen die door de heren scheidsrechters genomen werden. Dit kwam niet ten goede van het spel en met nog drie minuten op de klok stond het 30-32. Uiteindelijk bleek een actieve van Joep Kenter de verlossende. Een strafworp werd gegeven en verzilverd door zijn grote broer. ‘Toen was de wedstrijd gespeeld. Er mocht nog eenmaal gescoord worden wat de eindstand op 32-34 bracht’, aldus Visser.’ Een prima duel. Belangrijke punten in de tas en het gat met de concurrentie is weer vergroot.’