BERGEN In eigen huis heeft HV Berdos afgelopen zaterdagavond eenvoudig gewonnen van HHV Donar. Tegen de handballers uit Hengelo was er eigenlijk geen moment sprake van spanning. Doordat de scherpte ontbrak bij de thuisploeg, bleef het verschil beperkt, 37-28.

In de Europahal in Bergen, kende HV Berdos een gemakkelijke avond. ,,Vooraf hebben we besproken om er maar een trainingswedstrijd van te maken. En met de nadruk op de verdediging. Nou, dat ging de eerste helft niet goed, en de tweede helft ook niet” zei Hans Elout na afloop. De trainingswedstrijd was de juiste omschrijving. De bezoekers uit Hengelo kwamen zonder wissels, en hun beste speler stond op doel. Toch was coach Elout na afloop niet tevreden: ,,We hadden afgesproken het accent op de verdediging te leggen, maar daar bakten ze weinig van. Aanvallend hoef ik me geen zorgen te maken. Dat loopt altijd wel, al ging daar ook genoeg mis in”.

Verdedigend ging er het nodige mis, waardoor de bezoekers voor rust veertien keer kon scoren. Toch had het geen gevolgen voor Berdos, dat het aanvallend beter deed van Donar. ,,Ik noem het weleens circushandbal. Dan gaan ze het heel moeilijk proberen te doen, en dan lukt het ook nog. Dat is mooi om te zien” aldus Elout. ,,Maar het was gewoon een slechte wedstrijd. Over het algemeen niet om trots op te wezen”.

Concentratie
Waar Berdos voor rust twintig keer scoorde, trof het in het tweede bedrijf nog zeventien keer doel. ,,Als je volle bak speel dan denk ik dat je er gewoon veertig à vijfenveertig ingooit vandaag” vond Elout. ,,Het had te maken met de concentratie. Dan zie je toch een lacherige sfeer komen. Door wat gemakzucht werden schoten minder scherp, overtuiging was er niet, en ze wilden het vaak te mooi doen”.