BERGEN – HV Berdos hield een vervelend gevoel over aan de thuiswedstrijd tegen Havas. De manier waarop de scheidsrechters tijdstraffen uitdeelde zorgde voor de nodige frustratie. Uiteindelijk ging Havas er in Bergen met de punten vandoor, 29-30.

De start was net als vorige week niet goed. Van de eerste zeven aanvallen van Havas waren er vijf break outs en Berdos keek rap tegen een 1-6 achterstand aan. Eenmaal wakker hees Berdos zich in de wedstrijd en trok het de stand gelijk. De gehele eerste helft verliep de score verder ook om en om en bleken beide ploegen, net als in de eerste ontmoeting, flink aan elkaar gewaagd. Halverwege gingen de gasten met 14-16 aan de leiding waardoor de hele wedstrijd nog open lag.

De tweede helft verliep iets anders. De eerste goal was voor Havas waardoor het op drie punten verschil kwam maar vanaf daar was het Berdos dat de betere ploeg bleek. Gestaag werd de achterstand weggewerkt en omgezet in een voorsprong van eerst een tijdje één en daarna twee doelpunten. ‘Vanaf hier werd de wedstrijd ook sneller en feller en werd het voor de arbitrage een flinke uitdaging om het bij te benen’, aldus Rick Visser. Acht minuten voor tijd maakten de Bergenaren 26-24 en trok het een groene muur op in de dekking. Havas had veel tijd nodig om er door te komen, wat niet lukte en kreeg veelvuldig de tijd om te blijven proberen. Uiteindelijk dacht de linkeropbouwer het gat er gevonden te hebben maar Casper Wokke schoof dit gat keurig dicht en kon de aanvaller frontaal en correct afstoppen. ‘Eén van de heren scheidsrechters dacht hier toch anders over en bestrafte Wokke met een tijdstraf en deelde vervolgens ook een strafworp uit. De verklaring was 'cirkelverdedigen' en blijkbaar is dat ineens een tijdstraf waard.’

Verbazing alom en Havas mocht vanaf de streep de 26-25 maken. In ondertal lukte het Berdos vervolgens wel om te scoren en in de tegenstoot stopte keeper Vels vervolgens op uitstekende wijze een vrije doelkans. Een hard fluitsignaal gaf echter aan dat ook hier een tijdstraf en een strafworp werd toegekend en Berdos kwam met vier man te staan. Zodoende werd het voor Havas erg makkelijk om de score gelijk te trekken en werd het een lastig slot voor de thuisploeg. ‘Met nog drie minuten op de klok kende de strafdrang van de arbitrage geen consequent vervolg en werd tot tweemaal toe verzuimd de voordeelregel toe te passen bij een vrije kans van ons’, vervolgde Visser.

Anderhalve minuut voor tijd had Rick Visser de ultieme kans om opnieuw een voorsprong op het bord te zetten echter verzuimde hij te scoren. In de tegenaanval wist Havas wel te scoren waardoor de bezoekers zegevierden.