BERGEN – Afgelopen zaterdag trof HV Berdos met het tweede team van E&O een oude bekende. Vorig jaar wist de ploeg uit Emmen met één punt meer dan Berdos het kampioenschap in de wacht te slepen. Afgelopen zaterdag nam de ploeg uit Bergen sportieve revanche, 29-20.

Na een zeer goede pot van de Bergenaren werden de bezoekers met een verschil van negen punten de deur gewezen om vervolgens zonder punten de 2,5 uren durende terugrit aan te vangen.

Waar het in de laatste paar wedstrijden nog wel eens werd laten liggen in de beginfase begon Berdos nu sterk aan de wedstrijd. Vanaf de start was de dekking goed en de aanval geduldig en variërend. Een gelijk opgaand eerste kwartier maakte het zeer aantrekkelijk voor de toeschouwers, welke weer in grote getale aanwezig waren. In het begin was het nog lastig voor de defensie om grip te krijgen op de rechter opbouwer van E&O maar naarmate de wedstrijd vorderde werd dit beter en beter opgepakt. De angel uit de aanval van de bezoekers maakte het dat Berdos in de laatste paar minuten van het eerste bedrijf uit kon lopen naar een 14-10 ruststand.

In de rust de neuzen allemaal dezelfde kant op en mede dankzij de inspirerende woorden van aanvoerder Jos Kenter kwam Berdos sterk de kleedkamer uit. Heel even de tegenstander uit laten razen en dan toeslaan. Met een ijzersterk kwartier walste de thuisploeg letterlijk over de gasten uit Emmen heen. De marge werd maar liefst negen punten en de wedstrijd was gespeeld. Wat restte was een klein speelkwartiertje voor de mannen waarbij E&O geen centimeter dichterbij kwam. Rick Visser: ‘Het spel was goed. We speelden een goede wedstrijd en de 29-20 overwinning smaakt naar meer.’

Doelpunten HV Berdos: Jos Kenter (14), Joep Kenter (5), Cas Wokke (4), Teun de Jager (3), Rick Visser (1), Jonathan van Dam (1) en Sven Elout (1).