BERGEN – HV Berdos boekte afgelopen zaterdagavond de achtste overwinning op rij. Tevreden kon coach Hans Elout echter niet zijn. Het vertoonde spel tegen HV Eemland liet immers te wensen over. Desondanks hield de ploeg uit Bergen de punten in eigen huis, 30-27.

,,Het was verdedigend gewoon slecht. We hadden vooraf afgesproken om een beetje beleving in het spel te brengen en te overleggen met elkaar” zei Hans Elout na afloop. ,,In de negen meter moest er niemand vrij kunnen komen. Het gebeurde niet. Zij mochten instappen, in de negen meter omhoog komen” zuchtte de coach. ,,Niemand had zijn dag. We speelden onder ons niveau, de keeper had in eerste helft ook niet zijn dag. Voor ons doen was het een slechte pot, ik ben zwaar teleurgesteld in ieder geval”. Het waren duidelijke woorden van Elout die zijn ploeg wel een 30-27 overwinning zag behalen.

Opstart problemen
De beginfase was niet zoals gehoopt. HV Eemland kon een 1-4 voorsprong opbouwen tegen HV Berdos, dat last leek te hebben van opstart problemen. Toch pakte de ploeg het daarna op en vocht zich naar een gelijke stand en vervolgens kwam het zelfs op voorsprong. Halverwege ging de koploper met 16-14 aan de leiding.

Ook in het tweede helft was het spel niet altijd even goed. Toch behield Berdos de voorsprong. Doordat de opponent uit Soest bleef vechten was de spanning tot aan het einde aanwezig. Het zorgde echter niet voor puntverlies bij de thuisploeg, die met 30-27 won.

De zege op Eemland is de achtste opeenvolgende voor Berdos. ,,Daar ben ik wel trots op” zei Elout. Toch is het ook lastig voor de coach. ,,In de rust hou je een verhaal, maar je hebt weleens het gevoel dat je tegen een muur staat te praten. Ze staan voor en ze winnen bijna elke wedstrijd. Ondanks wat ik zeg, ze doen het gewoon niet. Dat is het moeilijke met deze jonge binken. Omdat ze alles winnen, en dat is wel leuk, dan sta je als coach ook buitenspel. Deze wedstrijd was vanaf de kant totaal niet te sturen” aldus Elout. ,,Dus dan ga ik ook maar zitten en probeer ik te genieten van de mooie momenten die er toch wel waren. En de tegenstander die bleef vechten. Dat maakte het een mooie handbalwedstrijd. Een matige wedstrijd, maar we pakken twee punten”.

Doelpunten: Casper Wokke (10), Joep Kenter (7), Jos Kenter (7), Teun Jager (2), Sven Elout (2), Thijs Wokke (1), Johannes Wielinga (1).