LEIDSCHENDAM – Het nieuwe jaar bracht helaas nog geen overwinning met zich mee voor Berdos. Op bezoek bij EHC werd er met 40-29 verloren.

Kijkend naar de uitslag lijkt het alsof de tegenstander dan ook veel beter was, echter waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Dit uitte zich dan ook in de vele goals die over en weer vielen in de eerste helft waarbij het qua voorsprong steeds stuivertje wisselen was. Een ruststand van 21-19 (wat bij vele wedstrijden de eindstand is) in het voordeel van EHC en op zich niet veel aan de hand. Zo leek het althans. Binnen de groep rommelde het namelijk wat. Er was onenigheid over keuzes en wat gemekker over het missen van kansen of verspelen van ballen wat maakte dat het eerder negatief werd dan positief.

De tweede helft startte redelijk. Na wat doelpunten over en weer mocht EHC een klein beetje uitlopen maar had het nog steeds niet het betere spel. Omdat Berdos helaas kinderlijk eenvoudig voorbij gelopen werd tot een paar keer achter elkaar ontstond er nog meer gerommel in de groep. Een Time-out hielp hierbij ook niet en het brullen op de apenrots werd niet minder. Dan lukt ineens niets meer en speel je meer tegen jezelf dan tegen EHC, die overigens niet vergaten om wél door te drukken. Het laatste kwartier troffen de Bergenaren slechts 3 keer doel en dat is simpelweg te weinig om mee te kunnen komen.

‘Snel vergeten zoiets en op naar de volgende wedstrijd’, zei Rick Visser na afloop. ‘Puntjes pakken wordt nu namelijk wel weer belangrijk aangezien we de grip op de subtop ietwat beginnen te verliezen en de gevarenzone nu weer dichterbij komt.’