HOUTEN – Na vijf wedstrijden ongeslagen te zijn speelde HV Berdos afgelopen zaterdag een wedstrijd om snel te vergeten. Bij NHC werd er verloren, 43-34.

NHC strijd momenteel samen met E&O tegen degradatie en proberen zodoende beide niet op de een-na-laatste plaats te eindigen. Uit in Houten werd dan ook duidelijk dat de gastheren er wel zin in hadden. Dit in tegenstelling tot de Bergenaren.

Een zeer snelle achterstand van 6-1 kwam op het bord en vanaf daar was het eigenlijk al een gelopen race. Er werd nog geknokt om de achterstand weg te poetsen en Berdos kwam zelfs terug tot 14-13. Het zat verdedigend totaal niet goed en zo stond er vlug weer een achterstand van vijf punten. Vrije doelkansen werden veelvuldig gemist waardoor de aansluiting niet gevonden kon worden. Met een 22-18 ruststand is het nog niet verloren maar moeten wel alle zeilen bij.

In het tweede bedrijf liet NHC blijken snel korte metten te willen maken met de mannen uit Bergen. Waar de gehele eerste helft Jos Kenter werd vastgezet, werd ook schutter Joep Kenter vastgezet en werd het puzzelen voor Berdos. NHC liep ondertussen uit naar een verschil van acht en de motivatie was compleet weg. Nog heel even kwam Berdos wel weer wat dichterbij maar dit lag meer aan het feit dat NHC ook wat makkelijker werd in de dekking. Klein lichtpuntje was dat Berdos nog wel 34 keer wist te scoren met beide schutters vastgezet. 43 keer bukken voor Keeper Cor Vels was echter wat teveel. Hoogstwaarschijnlijk komt Berdos niet meer in de problemen op de ranglijst, maar door dit verlies is het in ieder geval nog niet zeker van lijfsbehoud.