BERGEN – HV Berdos heeft afgelopen zaterdagavond voor een aardige stunt gezorgd. De handballers uit Bergen pakten twee bonuspunten door koploper Aalsmeer 3 te verslaan, 33-25.

Vooraf hadden de heren van Berdos geen enkele illusie om misschien een punt te kunnen pakken. ‘Aalsmeer probeerde alles via de cirkel te spelen maar onze verdediging zat er steeds goed bovenop’, zag Hans Elout. De kansen die Aalsmeer wel kreeg werden meerdere keren gestopt door de doelman van de thuisploeg. ‘De verdediging stond vanaf het begin dus goed. Dit had een positieve werking op de aanval van ons. Geduld en goede loopwegen leverde mooie doelpunten op.’ Nadat de stand in het begin nog redelijk gelijk op ging had Berdos halverwege een 19-12 voorsprong in handen.

‘In de rust hebben we besproken dat we zeker niet de mindere waren vandaag en als wij zo zouden blijven spelen er misschien nog wel een verrassing in kon zitten’, vervolgde de coach. Aalsmeer gooide er een tandje bij, maar Berdos gaf geen krimp. ‘Wij bleven verdedigend keurig de afspraken nakomen en aanvallend konden we de rust vasthouden.’ Berdos liep zelfs uit naar tien punten verschil.

Toen sloop toch het Bergense 'circus' handbal er weer in. ‘Te makkelijk willen afronden en verdedigend was het te onrustig. Aalsmeer kon inlopen tot een verschil van vijf punten’, aldus Elout. Een time out om even de koppen weer de zelfde kant om te krijgen was precies wat Berdos even nodig had. Het spel werd weer gespeeld zoals afgesproken en de wedstrijd was gespeeld. Met mooie aanvallen en goed verdedigingswerk kon HV Berdos het duel uitspelen. ‘Het zijn dikverdiende (bonus) punten voor een collectief goed handballend Berdos.’

Doelpunten HV Berdos: Jos Kenter (9), Joep Kenter (9), Cas Wokke (6), Teun de Jager (5), Jeroen Vels (2) en Rick Visser (2).