ALMERE – De handballers van HV Berdos lijken hun draai te hebben gevonden in de Eerste Divisie. De ploeg van trainer/coach Hans Elout bleef tegen Havas voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen, 42-42.

Het doelpuntrijke gelijkspel was een knappe prestatie van HV Berdos. Tegenstander Havas bivakkeert immers in de top van de Eerste Divisie A. ‘We hadden afgesproken om gewoon lekker te gaan handballen’, zei Hans Elout.

Al snel kwam Havas voor met enkele doelpunten, maar Berdos kon de rust goed bewaren en al snel werd de stand gelijk getrokken. De wedstrijd werd toen een beetje stuivertje wisselen. Halverwege stond er een 20-20 tussenstand op het scorebord.

Havas ging in de tweede helft Jos Kenter uit pressen maar dit had niet het gewenste resultaat. Sterker nog, Berdos kreeg de wedstrijd in handen. ‘Wij liepen door goed aanvalsspel zelfs uit naar een voorsprong van zes doelpunten met nog tien minuten te gaan’, vervolgde Elout. ‘Er hing toch een stunt in de lucht. Helaas gingen we toen aanvallend te makkelijk spelen en vergaten we te verdedigen.’

Havas kwam steeds dichterbij en wist uiteindelijk de gelijkmaker te maken. ‘In de allerlaatste seconde kregen wij een penalty die onbegrijpelijk werd afgekeurd. Eindstand 42-42. Een wedstrijd waarin alles weer te zien was, maar vooral de vechtlust van de mannen. Toch achteraf een bonus punt waar wij er twee hadden moeten pakken.

Doelpunten HV Berdos: Jos Kenter (15), Joep Kenter (11), Cas Wokke (7), Thijs Wokke (3), Rick Visser (3), Johannes Wielinga (2) en Teun de Jager