ROTTERDAM – In de achtste speelronde pakte HV Berdos een punt. Op bezoek bij het Rotterdamse Atomium’61 deed het dat in een doelpuntrijk duel, 36-36.

Vandaag wederom een puntje voor Berdos. ‘In de wetenschap dat de tegenstander, Atomium'61, onderaan stond wisten we dat er punten te halen vielen’, zei Rick Visser. ‘Door blessures zijn we helaas afgereisd met twee wissels wat later in de wedstrijd toch een rol bleek te spelen.’ De eerste helft was op zich redelijk van Berdos. De ploeg kwam snel op voorsprong, maakte de marge langzaam wat groter en sloten de eerste helft af met een rust van 17-22. ‘Er was niets aan de hand, we moesten het geduld bewaren en vooral zorgvuldig in de aanval blijven. Maar vooral verdedigend moest het beter.’

Dat lukte op zich wel maar toch kreeg de handbalploeg uit Bergen nog makkelijke goals tegen. Aanvallend was er toch teveel onrust waardoor de voorsprong steeds kleiner werd. ‘Omdat we niet de mogelijkheden hadden om door te wisselen na een rode kaart van Casper Wokke (3x2 minuten) werd de laatste fase best zwaar’, vervolgde Visser. In de laatste drie minuten kwam Atomium'61 dan toch op gelijke hoogte en werd het duel fysiek behoorlijk hard. Hier werd niet opgetreden door de arbitrage en zag Berdos in de laatste minuut tot tweemaal toe een vrije schotkans onrechtmatig afgestopt worden zonder de scheidsrechters hier tegen te zien optreden. De laatste aanval was met een gelijke stand dan ook voor Atomium'61, maar het schot verdween over het doel.

Visser: ‘Een gelijkspel en dus evengoed een punt. Die moeten toch zeker gekoesterd worden in deze competitie. Helaas geen winst, waar we in mijn optiek toch benadeeld werden in de laatste minuut. Anderzijds is het afreizen met twee wissels ook niet iets waarmee je vooraf nergens aanspraak op mag maken. Dus een punt in de tas.’