BERGEN – Nadat de eerste twee competitiewedstrijden werden verloren wist HV Berdos afgelopen zondag het eerste punt van het seizoen te pakken. Tegen EHC deed het dat als team, 29-29.

‘Het was op zich een prima wedstrijd, helaas wel een erg slap begin. De eerste vijf minuten waren goed maar daarna zakte het compleet in en kwamen we maar liefst zes punten achter te staan’, zei Rick Visser na afloop. ‘Het is goed te zien dat niemand zich zorgen maakte en wat wisselingen in de opstelling brachten wat rust in het spel.’

HV Berdos wist gestaag terug te komen en had daarbij veruit het betere spel. Nog voor rust kwam het op twee punten van EHC. In de rust werden was vooral Jeroen Vels aan het woord om de koppen bij elkaar te krijgen om zo goed aan de tweede helft te starten. ‘Dat lukte, binnen een minuut stond het 17-17 en vanaf daar ging het lang gelijk op. Er werd niet veel gescoord en het spel wisselde tussen aanvallend niet de juiste keuzes maar verdedigend juist heel sterk’, vervolgde Visser. Bij 21-21 kon de thuisploeg een gat van drie punten slaan. ‘Dat was prima en hierin lieten we ook een goede fase in het spel zien. Aanvallend liep het ook weer wat beter.’

EHC kon evengoed nog wat energie vinden en daardoor in het spoor blijven om vervolgens de laatste vijf minuten in te gaan met een verschil van twee. ‘Met name stomme fouten deden ons de das om waardoor we niet tot scoren kwamen (Tot twee keer toe ballen over de zijlijn in de laatste 2 minuten). Met een gelukje konden de bezoekers gelijk maken.’

Dertig seconden voor tijd was de laatste aanval voor Berdos. Het leverde echter niet de winnende treffer op. Visser: ‘Op basis van de eerste helft is het een gewonnen punt, op basis van de tweede helft een jammerlijk verlies van een punt. Evengoed wel voldoende veerkracht getoond en met name in de tweede helft veel beleving gezien met daarbij ook een groep dat echt als team opereerde.’