ROTTERDAM – Een week nadat het eerste punt van het seizoen werd behaald slaagde HV Berdos er afgelopen zaterdagavond niet in om dat een passend vervolg te geven. Op bezoek bij ARBO Rotterdam incasseerde het een nederlaag, 35-25.

Met twee wissels, in verband met blessures en één speler die nog last had van zijn rug, trad HV Berdos aan in Rotterdam. ‘Hopende dat de mannen de goede lijn van vorige week konden vasthouden’, zei Hans Elout. In de eerste helft konden de handballers uit Bergen dat zeker laten zien. ‘Redelijk aan elkaar gewaagd kwamen we op 0-2 voorsprong waarna ARBO de stand weer gelijk trok en met een goede serie vijf doelpunten uitliep. De mannen raakte niet van slag maar bleven hard werkend de afspraken nakomen.’ Het betekende uiteindelijk een 14-14 ruststand.

In de rust gaf Elout zijn ploeg een compliment voor het harde werken, ‘Maar ik heb ook verteld dat de tweede helft heel zwaar zou gaan worden. ARBO had een brede bank waar zij constant mee konden door wisselen. Waar wij de eerste twee aanvallen de kansen misten waren zij effectiever in het afronden’, vervolgde de coach. Uiteraard ging de conditie meespelen en langzaam maar zeker werd de achterstand groter. Met de groter wordende achterstand kreeg het moreel natuurlijk ook een knauw. ‘Waar wij steeds meer kansen gingen missen, daar scoorde ARBO via snelle breaks en slim uitgespeelde aanvallen er lustig op los. Aan ons de taak om in ieder geval niet te gaan mopperen op elkaar maar accepteren dat er op dit niveau voor ons een hoop valt te leren.’

Doelpunten HV Berdos: Jos kenter (9), Joep kenter (9), Thijs Wokke (3), Teun de jager (2), Sven Elout (2)