DOETINCHEM – Op bezoek bij hekkensluiter Artemis’15 behaalde HV Berdos een nipte overwinning. Op papier zou je een grote overwinning verwachten. Dat gebeurde dus niet, 31-34.

,,We speelden een goede eerste helft maar de tweede helft was van een zeer bedenkelijk niveau. Onwaardig voor een koploper” vatte Hans Elout het duel samen. Eerder dit seizoen werd er met 36-28 gewonnen, ditmaal was het verschil nihil.

,,We hielden er rekening mee dat Artemis er vol voor zou gaan en spraken ook af dat wij ze eerst zouden uit laten razen. Wij hadden maar twee wissels dus we moesten we er voor waken niet mee te gaan rennen in hun spel” vervolgt Elout. ,,We konden door goed te verdedigen de meeste aanvalsgolven afslaan en door goede en doordachte aanvallen liepen we vrij gemakkelijk naar een ruime voorsprong”. Halverwege stond het 10-18.

De tweede helft was precies het tegenovergestelde van de eerste helft. Elout: ,,Wij gingen mee in hun spel en door te veel onrust en één op één verdedigen kregen wij veel te veel onnodige doelpunten tegen. Aanvallend liep het door te veel individuele acties ook niet meer en Artemis begon langzaam in te lopen”. Er ontstond onrust maar toen de ploeg uit Doetinchem Berdos tot drie punten was genaderd pakte de ploeg van Elout de draad weer op. ,,Toen kregen we weer iets terug van het spel van de eerste helft. Zij roken nog wel kansen maar verder kwamen we niet in gevaar”.

Doelpunten: Jos Kenter (12), Joep Kenter (6), Rick Visser (6), Teun de Jager (4), Cas Wokke (3), Sven Elout (2), Johannes Wielinga (2)