BERGEN – Kanshebber voor de titel, HV Berdos. Coach Hans Elout is daar voorzichtig mee. De ploeg presteert echter wél als een ware kampioenkandidaat. Tegen Cometas werd alweer de twaalfde competitiezege geboekt, 36-24.

Cometas mag dan wel een laagvlieger zijn. De overwinning die HV Berdos behaalde is zeer verdienstelijk. In de uitwedstrijd moest de ploeg uit Bergen immers genoegen nemen met een punt. ,,Met dat 38-38 gelijkspel in ons achterhoofd wisten we dat dit waarschijnlijk een doelpuntrijke wedstrijd zou worden” aldus Hans Elout.

Cometas speelt hun aanval met veel loop patronen, en daar kon Berdos in het begin weinig grip op krijgen. ,Zelf scoorde we redelijk makkelijk maar verdedigend liep het gewoon niet lekker” zei Elout na afloop. ,,Ik heb vanaf de bank toch maar even laten horen hoe ik als er als coach over dacht. Toen werd het redelijk opgepakt en konden we langzaam uitlopen naar een 22-15 ruststand”.

In de tweede helft werkte de ploeg uit Bergen zeker verdedigend hard. Elout: ,,De opbouw van Cometas zat in de tas en toen was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. We konden vrijuit aanvallen en af en toe leuke dingen laten zien”. Het resulteerde uiteindelijk in een ruime overwinning, 36-24.

Na afloop complimenteerde Elout de scheidsrechters. ,,Een fantastisch koppel. Ze lieten lekker doorspelen. Dat kwam de wedstrijd zeer zeker te goede”.

Met de twaalfde overwinning van het seizoen blijft HV Berdos fier aan kop met zestien punten. De ploeg treft in de laatste zes wedstrijden nog de nummers twee tot en met vijf. Er kan dus nog genoeg gebeuren in de kop van de tweede divisie, maar voorlopig is Berdos wel degelijk een titelkandidaat.

Doelpunten HV Berdos: Jos Kenter (14), Joep Kenter (9), Teun de Jager (5), Cas Wokke (3), Rick Visser (2), Jeroen Vels (2), Thijs Wokke (1)