BERGEN – Na de verrassende winst van vorige week tegen Aalsmeer heeft Berdos afgelopen zaterdagmiddag weer een puntje bij kunnen schrijven. Thuis tegen HVV’70 werd het 29-29.

In de eerste wedstrijd van het seizoen kreeg Berdos nog les in effectiviteit, uit bij HVV’70 verloor het met maar liefst veertien punten verschil. Ditmaal was Berdos een stuk beter bij de les. Met name in de aanloop naar zowel deze en de vorige wedstrijd is de trainingsarbeid opgeschaald naar vier maal per week. Dit lijkt zich prima uit te betalen met drie punten uit twee wedstrijden. Ook conditioneel had de ploeg van trainer/coach Hans Elout de voorsprong op HVV en kon het in de slotfase een punt pakken.

Bij de start van der wedstrijd was de concentratie wel te laag. De bezoekers liepen in rap tempo uit naar een 9-3 voorsprong en eenzelfde spelbeeld als de heenwedstrijd leek zich te vormen. Met name dankzij de defensieve arbeid van Jeroen Vels en de snelle uitbraken van Casper Wokke kon Berdos toch wat terug doen. De achterstand werd langzaamaan teruggebracht en uiteindelijk wist men met rust op gelijke hoogte te komen.

In de tweede helft dan toch weer een snelle achterstand voor de Bergenaren. HVV kwam snel op drie punten voor en wist dit lang vast te houden. Tot liefst vier minuten voor tijd stond dit verschil op het scorebord. In de slotfase bleek alle energie die in de trainingen gestoken werd de afgelopen weken dan toch van onschatbare waarde. Met goed combinaties werd er snel gescoord gevolgd door strakke en sterke dekking. Een minuut voor tijd kreeg Berdos de bal en wist het de aanval een minuut lang keurig uit te spelen. Helaas bleef de goal uit en bleef de stand hangen op 29-29.

‘Het was een dik verdiend punt, gezien het feit dat wij bijna de hele wedstrijd achter hebben gestaan’, zei Rick Visser. Volgende week speelt de ploeg de laatste wedstrijd van het kalenderjaar tegen DIOS. Bij winst schuift Berdos definitief op naar de subtop. ‘Dat zijn al die trainingen toch zeker waard.’