BERGEN – De sterke reeks van HV Berdos lijkt geen einde te kennen. De ploeg, die vaak met een krappe selectie speelt, is na afgelopen zaterdagavond al vijf weken ongeslagen. Ditmaal werd hekkensluiter Atomium’61 verslagen, 36-31.

Het leverde HV Berdos een keurige zesde plaats op, met een comfortabele voorsprong op de onderste plaatsen. Reden om nog te vrezen voor die plekken heeft de handbalvereniging niet meer. Na het gelijke spel in de uitwedstrijd wist Berdos wat het te doen stond. ‘Met veel inzet en zonder gemopper op elkaar hebben wij nu een hele goede reeks neergezet’, aldus coach Hans Elout.

Die reeks werd bij E&O 2 ingezet, en afgelopen zaterdagavond voortgezet. ‘Ondanks dat wij maar twee wissels hadden, waarvan Sven Elout er sinds lange tijd een van was, en Atomium een volle bank had, dicteerden we de hele wedstrijd qua tempo’, kon Elout tevreden vaststellen. De verdediging stond bij Berdos als een huis. En ondanks dat Jos kenter vanaf de eerste minuut werd vastgezet scoorde de gastheer vrij makkelijk. ‘Wij kwamen makkelijk met vier punten voor en toen verliep de score om en om.’ Halverwege had de ploeg al een 17-12 voorsprong in handen.

Na rust probeerde Atomium met hoger tempo en fysieke inzet de wedstrijd te kantelen. Dit lukte in eerste instantie, maar Berdos kreeg al snel weer de controle over de wedstrijd. Elout: ‘Mooie aanvallen gecombineerd met een sterke verdediging brachten ons uiteindelijk een zeer verdiende 36-31 overwinning.’

Doelpunten HV Berdos: Jos Kenter (11) Joep Kenter (10), Cas Wokke (8) Teun de jager (5), Rick Visser, Johannes Wielinga, Sven Elout en Jonathan van Dam.