CASTRICUM – Afgelopen zaterdagavond heeft HV Berdos de streekderby tegen CSV weten te winnen. In de uitwedstrijd had de ploeg van Hans Elout de touwtjes al snel in handen. Het resulteerde uiteindelijk in een keurige overwinning, 22-30.

,,De streekderby waar Berdos zich nooit voor hoeft te motiveren” zei Hans Elout. De coach zag een fanatiek CSV dat met een hoog tempo begon en razendsnel op een 3-1 voorsprong kwam. ,,Toen de storm uitgeraasd was kon de wedstrijd beginnen”.

Berdos had al snel de wedstrijd in handen en liep uit naar een voorsprong van vijf doelpunten. ,,Mede dankzij onze keeper Mark Vels die in deze wedstrijd vijf penalty’s stopte en een zeer fanatieke verdediging van Berdos” vervolgt Elout. ,,Toch zakten we even in waardoor CSV tot op twee punten kon komen”. Beiden ploegen zochten de kleedkamer op met een 11-13 ruststand, in het voordeel van de ploeg uit Bergen.

Elout: ,,De tweede helft begonnen wij weer scherp en liepen al snel weg door enkele goed uitgespeelde aanvallen. De wedstrijd werd wat steviger want CSV wilde niet weggespeeld worden”. Waar de Castricummers verdedigend een hoop mocht en, kreeg Berdos verdedigend de ene twee minuten tijdstraf na de andere. ,,Gelukkig kregen zij dankzij onze keeper Mark Vels niet de kans om hier optimaal gebruik van te maken” aldus de coach. ,,Toen was de koek wel op bij hen waardoor wij de wedstrijd rustig konden uitspelen, 22-30”.

Topscoorders: Joep Kenter (10), Jos Kenter (8), Teun de Jager (4), Cas Wokke (2), Sven Elout (2), Jeroen Vels (1), Thijs Wokke (1), Johannes Wielinga (1)