GOIRLE – In de laatste seconde kreeg HV Berdos een strafworp en zo de uitgelezen mogelijkheid om een punt over te houden aan het treffen met GHV. Helaas werd de inzet gekeerd waardoor HV Berdos puntloos terugkeerde naar Bergen, 36-35.

‘Met het goede resultaat van de vorige wedstrijd tegen E&O, hadden we er vertrouwen in’, zei Hans Elout over het duel tegen GHV. In de eerste helft was het eerste kwartier zeker duidelijk voor Berdos. Tegenstander GHV werd eigenlijk overdonderd door het goede spel wat de promovendus liet zien. ‘We stonden al snel met een vijftal doelpunten voor. Zij wisten niet goed wat te doen om zeker onze verdediging uit elkaar te spelen.’

Berdos wist het echter niet vol te houden en naarmate het tweede kwartier vorderde slopen er toch meer foutjes in bij Berdos en kwam GHV weer dichterbij. ‘Mede door de wat rommelige aanvallen van ons kregen zij een aantal breaks cadeau.’ vervolgde de coach. Al met al een enerverende eerste helft die werd afgesloten met een 17-18 tussenstand in het voordeel van Berdos.

De tweede helft ging gelijk op en was eigenlijk tot vijf minuten voor het einde gelijkwaardig. ‘Toen miste wij wat open kansen waardoor GHV twee doelpunten kon uitlopen. Wij konden ons terugvechten door een goede vechtlust en brachten de stand weer gelijk.’

De spanning zat er toen dik op en GHV maakte anderhalve minuut voor tijd een doelpunt. Berdos moest een alles of niets poging proberen maar de aanval werd afgeslagen waardoor de gastheer weer de aanval kon opzetten. ‘Hierbij maakte zij een domme aanvallende fout waardoor we via een snelle uitval konden proberen om de gelijkmaker te scoren. De aanvaller werd onregelmatig afgestopt en we kregen werkelijk in de laatste speelseconde een strafworp.’

Deze werd echter gekeerd waardoor Berdos naast een punt greep. Elout: ‘We hadden hier gewoon met twee punten weg moeten gaan. Verdedigend zijn er toch teveel zaken misgegaan. Het is heel jammer voor de mannen die in ieder geval van het begin tot het einde hebben geknokt.’

Doelpunten HV Berdos: Joep Kenter (11), Jos Kenter (10), Cas Wokke (7), Teun de Jager (4) en Rick Visser (3).