BERGEN – HV Berdos is al drie duels op rij ongeslagen. Ditmaal pakte het een positief resultaat tegen NHC. Afgelopen zaterdag wist het de punten in eigen huis te houden, 29-22.

Het treffen tussen HV Berdos en NHC was een duel tussen twee ploegen die onderin meedraaien, dus winst brengt een goed verschil in punten in de competitie. ‘Vooraf wisten we redelijk wat we konden verwachten, NHC bestaat immers voor het merendeel uit de reserves van eredivisionist Houten waar we sinds de Hoofdklasse al tegen spelen’, aldus Rick Visser. ‘Qua start van de wedstrijd was het eigenlijk direct effectief. Met name Jos Kenter kon veelvuldig tot schot komen wat resulteerde is simpele doelpunten en van meet af aan ook al een voorsprong. Gestaag werd deze voorsprong uitgebreid en mede door een strakke dekking hield Berdos de gasten prima van scoren af. Halverwege de eerste helft kwam er mandekking op Jos Kenter en wist zijn broertje Joep de daadkracht over te nemen. Zonder veel moeite stuurde de thuisploeg op een ruststand af van 16-9.

Na rust was er een soortgelijk spelbeeld. Goede dekking, effectieve aanvallen en een rustige uitbreiding van de marge tot zelfs een verschil van tien punten. Dubbele mandekking hielp de mannen van NHC precies niets en het verschil bleef behouden. Met nog een klein kwartier te spelen sloop er nog wel wat (extra) onzorgvuldigheid in het spel maar de wedstrijd was eigenlijk al gespeeld. Nog wat prima stops van Keeper Cor Vels in het slot maakte het dat de gasten niet veel dichterbij kwamen en zo konden de Bergenaren afsluiten met een 29-22 overwinning. Visser: ‘Wat betreft het spelbeeld was het ditmaal wel erg slordig en voor de neutrale toeschouwer waarschijnlijk een erg 'lelijke' wedstrijd maar het hoefde ditmaal dan ook niet mooi.’

Met deze overwinning vindt Berdos zich overigens bovenaan de ranglijst voor de tweede periodetitel wat recht geeft op nacompetitie voor promotie naar de Eredivisie. Wellicht valt er zodoende nog een extraatje te behalen voor de promovendus uit Bergen.