AMSTERDAM – Tweedeklasser HSV heeft het eerste bekerduel van het seizoen niet weten te winnen. Nadat het vierde eindigde op het eigen Zomertoernooi leed de ploeg uit Heiloo in de hoofdstad tegen SDZ een 4-2 nederlaag.

In Amsterdam nam HSV het op tegen SDZ, dat de afgelopen twee seizoenen kampioen werd en nu uitkomt in de Tweede Klasse B van het zondagvoetbal. Tegen de Hoofdstedelingen kreeg de formatie van trainer/coach Edwin Veenstra al snel een domper te verwerken. Na drie minuten bracht Raymon Lagerburg de gastheer aan de leiding. Die voorsprong werd tien minuten na rust verdubbeld voor Evert van der Linde

Aansluitingstreffer
Halverwege de tweede helft wist HSV terug te komen in de wedstrijd. Een afstandsschot van Cas Kaandorp betekende de 2-1 waardoor de ploeg uit Heiloo weer mocht hopen op een resultaat. Dat werd echter teniet gedaan door Robin de Weij (vrije trap) en Raymond Lagerburg (lob) die de stand naar 4-1 tilden. Jelle Stam bracht de stand zo’n acht minuten voor tijd op 4-2. Dichterbij konden de bezoekers echter niet komen.

‘We hebben terecht verloren, maar het was een stuk beter dan onze wedstrijden op het HSV Zomertoernooi’, reageerde Edwin Veenstra na afloop. ‘SDZ is een ambitieuze club en heeft een aardige ploeg. Voor ons was het een goede graadmeter om tegen een ploeg met meer tempo te spelen. In de tweede helft was het een stuk beter. We hebben veel nieuwe spelers moeten inpassen die moeten wennen aan de snelheid van handelen. Met deze wedstrijd was ik tevreden over hoe het werd opgepakt.’

SDZ – HSV 4-2 (1-0)
4. 1-0 Raymon Lagerburg
56. 2-0 Evert Van der Linde
67. 2-1 Cas Kaandorp
72. 3-1 Robin de Weij
75. 4-1 Raymon Lagerburg
82. 4-2 Jelle Stam