HEILOO In de laatste speelronde van het amateurvoetbal verloor HSV met 4-1 van Zaanlandia. Door dit resultaat mocht de ploeg uit Heiloo deelnemen aan de nacompetitie, die afgelopen zondag werd begonnen met een 0-5 overwinning bij SV Hillegom. Of de tweede ronde gespeeld zal worden door de ploeg is nu de vraag.

De manier waarop er door HSV van Zaanlandia werd verloren was voor Kolping Boys, dat door het resultaat van de ploeg uit Heiloo naast een ticket voor de nacompetitie greep, reden om protest aan te tekenen. Inmiddels is HSV ten laste gelegd dat het team opzettelijk beneden zijn kunnen heeft gepresteerd of dat het team de belangen van de KNVB en het voetbal heeft geschaad.

In de laatste competitiewedstrijd tegen Zaanlandia werden er door HSV immers met opzet doelpunten weggegeven vanwege een maas in de reglementen van de KNVB. . Bij een 1-1 tussenstand kon de Zaanse ploeg daardoor uitlopen naar een 4-1 eindzege. Zaanlandia pakte de titel, en HSV greep een plek in de nacompetitie.

De KNVB laat weten dat de ploeg uit Heiloo na vandaag drie werkdagen de tijd heeft om een verweerschrift te schrijven. Hangende het onderzoek is deze nacompetitie wedstrijd tussen HSV en Spartanen uitgesteld.