REGIO – Eersteklasser AFC’34 deed opnieuw goede zaken. Op bezoek bij titelkandidaat RKVV Velsen werd er knap gewonnen. Tweedeklassers HSV en Kolping Boys deelden de punten, terwijl De Foresters met drie punten terugkeerde naar Heiloo.

RKVV Velsen – AFC’34 0-1
AFC’34 heeft een knappe prestatie geleverd door RKVV Velsen te verslaan. Eerder dit seizoen hield AFC’34 de ploeg uit Velsen al op 0-0, maar ditmaal pakte de ploeg zelfs de zege. ‘Na afloop was de blijdschap groot. We doen het erg goed op dit moment en dat moeten we zien door te trekken’, stelde Brian Paul Tesselaar.

Na een gelijkwaardige eerste helft, waarin de grootste kans voor AFC’34 was, kwam er na de pauze een fase waarin de Alkmaarders de bovenliggende ploeg waren. Het was ook de fase waarin de score werd geopend. Uit een verre ingooi viel de goal. Uit een verre ingooi kopte Tesselaar via een Velsense schouder binnen. In de slotfase had diezelfde Tesselaar de kans om de score te verdubbelen, maar ditmaal had hij minder succes. Aan de andere kant speelde Velsen vooral de lange bal zonder echt gevaarlijk te worden. Door de zege klimt AFC'34 naar de vijfde plaats op de ranglijst en blijft het tevens meedoen in de strijd om de derde periodetitel.

HSV – Kolping Boys 2-2
HSV en Kolping Boys deelden de punten met elkaar. ‘Wij zijn tevreden met een punt’, aldus Edwin Veenstra. Zijn collega coach was dat niet bepaald. ‘We hadden redelijk grip op de wedstrijd en we waren de bovenliggende partij. We hebben het zelf uit handen gegeven’, stelde Marc de Wilde.

Waar de coaches het wel over eens waren was dat Kolping Boys het betere van het spel had. Het resulteerde na ruim een kwartier in de 0-1 via een rake penalty van Jur Bruin. Tien minuten na rust tekende Kevin Cappai na een te zachte terugspeelbal voor de 0-2. De penalty voor Kolping Boys die door Indy Klamer werd gekeerd bleek bepalend. ‘Als zij die penalty hadden gemaakt dan hadden wij het niet gered’, vervolgde Veenstra. Vijf minuten later scoorde Rick Houtenbos de aansluitingstreffer en kwam het geloof weer terug bij de gastheer.

De Wilde: ‘Hun doelman werd man of the match. Dat zegt genog. Na de 2-2 werd het een open wedstrijd en toen waren we de bovenliggende partij. We hebben voor de winst gespeeld, maar het mocht niet baten.’

Beemster – De Foresters 1-4
‘Dit was een terechte zege. Het is máár 1-4 geworden’, stelde Edwin Reder. Op bezoek bij Beemster verzuimde De Foresters om het duel snel in het slot te gooien. ‘We hadden na een half uur al klaar moeten zijn.’ Op dat moment stond het slechts 0-1 door een doelpunt van Daniel Ben Ami.

De kansen op meer werden gemist, waarna Beemster uit één van hun spaarzame kansen de 1-1 maakte. Een minuut later had Ozair Dahi de Heilooërs echter alweer op voorsprong gebracht. ‘Wij waren constant in de aanval. We hadden nog twee keer moeten scoren’, vervolgde Reder. Uiteindelijk bepaalden Melle Kruit en Joris Zwart de eindstand op 1-4.