REGIO – In de tweede klasse heeft HSV zichzelf behoorlijk tekort gedaan. Op bezoek bij West Frisia liet het na uit te lopen naar een comfortabele voorsprong en daar kreeg het in extremis de rekening voor betaald. De Foresters ging op eigen veld onderuit tegen een compact spelend Assendelft. Kolping Boys wist op eigen veld de volle buit te maken.

West Frisia – HSV 1-1
Tegen het lager geklasseerde West Frisia, dat er flink de beuk in gooide, beleefde HSV een pittige wedstrijd. Zo raakte Dennis Houtenbos met een hoofdwond naar het ziekenhuis.

In de tweede helft wist HSV na tien minuten de score te openen dankzij Jelle Stam die de bal binnen kopte. ‘Zij kregen een half uur voor tijd een rode kaart door frustratie. Dan moet je het uitspelen, maar dat hebben we slordig gedaan. De laatste pass onnauwkeurig. We hadden we moeten uitspelen naar 0-3, 0-4’, aldus coach Edwin Veenstra. In de 94e minuut kreeg het de deksel op de neus, toen een vrije trap van West Frisia goed viel. Het betekende de 1-1. ‘Dat is zonde, maar ook onze eigen schuld. Als we rustig waren gebleven voor het doel had je makkelijk kunnen winnen.’

De Foresters – Assendelft 1-5
‘Het was vandaag niet best. Assendelft speelde heel compact met elf man op de eigen helft. Zij probeerden te profiteren van fouten van ons en dan gokken op snelle mensen’, aldus Edwin Reder. Al na vijf minuten was zo’n moment, wat de 0-1 betekende. Daarna had De Foresters de wedstrijd onder controle, al bleef de counter gevaarlijk. ‘Wij hadden wat pech met kansen tot een bal van de doellijn gehaald aan toe.’ Twee minuten voor rust tekende Assendelft voor de 0-2.

‘Na de rust was er één ploeg die voetbalde in de eerste twintig minuten. Assendelft zakte ver in en werd door ons omsingeld’, vervolgde de coach. Halverwege de tweede helft bracht Reder een extra aanvaller, maar veel kansen kwamen er niet uit voort. Door weer een blunder achterin werd het twintig minuten voor tijd 0-3, waarna de beleving er uit was. Na de 0-4 deed Melle Kruit nog wat terug, maar het slotakkoord was voor Assendelft.

Kolping Boys – Beemster 4-2
Kolping Boys maakte in eigen huis geen fout tegen een zeer verdedigend Beemster. Met negen man achter de bal en twee spelers voorin probeerde Beemster het tegen de thuisploeg, maar al snel stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord. Na de 1-0 van Kevin Cappai tekende Amine Ouaziz voor de tweede treffer. Beemster kwam op 2-1 na een corner.

‘We begonnen steeds slapper te voetballen, maar we hebben wel redelijk veel kansen gecreëerd’, zei Steven Dekker. Na de pauze werd er hetzelfde gevoetbald. Uit een vrije trap die werd doorgekopt en binnengeschoten trok Beemster de stand gelijk. Na de aftrap maakte Jur Bruin de 3-2 na een mooie volley bij de tweede paal. Dekker: ‘Daarna hebben we het uitgespeeld.’ Na een individuele actie bepaalde Bruin de eindstand op 4-2.