HEILOO – In de bestuurskamer van HSV waren de meningen voorafgaand aan het treffen met Spartanen eensgezind. Een gelijkspel zou een prima resultaat zijn voor de ploeg uit Heiloo. Na afloop waren er bij de thuisploeg dan ook tevreden gezichten, 1-1.

Het was een uitslag die wel vaker op het scorebord stond na een duel tussen HSV en Spartanen. Vorig seizoen eindigde de twee ontmoetingen tussen beide teams namelijk ook in een 1-1 gelijkspel. Toen als twee teams die als promovendus nieuw waren in de Tweede Klasse, nu als ploegen die het seizoen uitstekend waren begonnen. Zo versloeg Spartanen achtereenvolgens Beemster en KFC, terwijl de ploeg uit Heiloo Assendelft en Schoten aan de zegekar wist te binden.

Blij
Op sportpark ‘Maalwater’ in Heiloo kon Edwin Veenstra leven met de puntendeling. ‘Zij waren voetballend de betere ploeg. Wij waren voetballend minder, we moeten het hebben van hard werken’, zei de oefenmeester na afloop. ‘Tactisch stond het goed, ik ben blij met dit punt.’

Voor rust zag het er niet naar uit dat HSV een punt zou overhouden aan het treffen met de opponent uit Wognum. In het eerste half uur had Spartanen een overwicht en wist het via vleugelaanvaller Guleed Afhakame enkele kansen te creëren. Doelman Indy Klamer was echter in vorm en wist zowel Afhakame als spits Joeri Zuiker van het scoren af te houden. Na een half uur kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en kwam het ook vaker richting het vijandige doelgebied.

Gevaarlijk
In het laatste half uur was het HSV dat meerdere kansen wist te creëren. Op dat moment keek de ploeg wel tegen een 0-1 achterstand aan. Nadat Klamer een schot van spits Zuiker onschadelijk had gemaakt bracht Dave Severins de stand met een lage schuiver op 0-1. Vanaf dat moment nam de gastheer het vijandige doel meermaals onder vuur. Zeven minuten na de openingstreffer trok de ploeg de stand al gelijk. Nadat een schot werd geblokt wist Jelle Stam de bal in het dak van het doel te schieten. In het vervolg kopte Jelle Stam bij de tweede paal net naast en werd de bal bij de eerste paal op een haar na gemist door Dillen Meijer. Diezelfde Meijer trof even daardoor vanaf rechts de paal. ‘We kregen een paar goede kansen. Zij voetbalden beter en wij kregen misschien iets meer kansen’, aldus Veenstra. De 1-1 is terecht. Het is een mooi punt.’

HSV – Spartanen 1-1 (0-0)
62. 0-1 Dave Severins
69. 1-1 Jelle Stam

HSV: Klamer. Vogel (Apeldoorn/58), De By, Kaandorp, De Vré. Van Hekken (Bakker/77), De Zeeuw, Stam, Swart, Hafkamp (Van der Flier/86). Meijer.

Spartanen: Ebbelaar. Anema, Bakker, Koppes, Laan. Velzeboer, Langedijk (Osborne/67), Maarten Zuiker. Severins, Joeri Zuiker (Stam/69), Afhakame.