ALKMAAR-Op bezoek bij hekkensluiter Team Alkmaar heeft de Hoornse damesploeg van Hovocubo nog een lastige avond beleeft. Met de hakken over de sloot wist de ploeg van coach Rudy Monden een 2-3 overwinning uit het vuur te slepen.

Hovocubo leek op papier een makkelijke avond tegemoet te gaan. Coach Rudy Monden gaf in de voorbeschouwing op deze wedstrijd al aan op zijn hoede te zijn: “ Ik verwacht een veel zwaardere pot dan de eerste ontmoeting, Team Alkmaar is gegroeid in de eerste competitiehelft en zij zullen naar verwachting veel meer weerstand bieden” aldus Monden die achteraf wijze woorden sprak.

Team Alkmaar wist de wedstrijd tot de laatste seconde spannend te houden en Hovocubo niets cadeau te geven. Wel kwamen de Hoornaren in de twaalfde minuut via Nina van der Mast op een 0-1 voorsprong. De doelpunten kreeg Hovocubo niet cadeau, maar gaf ze zelf wel weg door onnodige fouten. In de 17e minuut kwamen de Alkmaarders via een doelpunt van Simone Brussel terug tot 1-1 en wisten één minuut voor rust 2-1 voorsprong te bewerkstelligen. Dankzij de treffer van Ginger Kraay gingen de Alkmaarders met een goed gevoel richting de kleedkamers. Hovocubo kreeg nog wel de kans op de gelijkmaker, maar helaas belande de tien meter trap op de paal.

In het tweede bedrijf was de sfeer binnen de lijnen een stuk minder. Doordat Team Alkmaar grimmiger speelde waaronder slidings met gestrekt been was het een stuk minder vriendelijk. De sfeer resulteerde in drie rode kaarten. Team Alkmaar speelster Ginger Kraay moest vanwege natrappen voortijdig vertrekken. De stafleden Riaz Nanhekhan en Calvin Timmers werden wegens commentaar op de leiding in de laatste drie minuten ook weggestuurd.

Vier minuten voor het eindsignaal wist Benthe Huijsman de 2-2 te maken. Coach Rudy Monden koos na de gelijkmaker voor een vijfde veldspeler wat in de slotminuut de winnende 2-3 opleverde. Met haar tweede treffer van de avond wist Benthe Huijsman zichzelf tot man of the match te bekronen.

Door de overwinning klimt Hovocubo naar de zevende positie. De Hoornse ploeg heeft als doelstelling om in de top zes te eindigen. Met een wedstrijd minder gespeeld heeft de ploeg drie punten minder dan de nummer zes FC Gelre. Een overbrugbaar verschil waardoor de top zes haalbaar is.

Als de ploeg een mooie klassering wil neerzetten dan zal het beter moeten dan de nipte overwinning tegen de hekkensluiter uit Alkmaar. Het verschil met de ploegen onder hen is ook niet heel groot en dus is dalen op de ranglijst niet ondenkbaar.

In de komende weken wachten belangrijke wedstrijden tegen concurrenten op de ranglijst. Komende week speelt de Hoornse ploeg thuis tegen Reiger Boys uit Heerhugowaard. De strijd tussen de nummers zeven en acht zal een spannende worden aangezien het verschil slechts één punt is.

De weken erna volgen ontmoetingen met Pro Futsal Club, FC Gelre en Drachtster Boys. In die wedstrijden zal moeten blijken of Hovocubo in staat is de top zes te bestormen.