ALKMAAR - Alkmaar Sport en vitaliteitscoach Anouk Kroone starten een nieuw programma genaamd ‘Swimming Obese’. Dit 12 weeks programma reikt mensen met overgewicht handvatten aan en begeleidt deelnemers op een leuke, laagdrempelige wijze. Donderdag 23 maart vindt een informatiebijeenkomst plaats.

Bij mensen met overgewicht kan de fysieke en mentale gezondheid het functioneren belemmeren. De dagelijkse dingen kunnen hierdoor zeer vermoeiend worden. In het Swimming Obese programma staan zwemmen, buitensporten, gezonde verantwoorde voeding en plezier centraal. Het programma duurt 12 weken en wordt gegeven in combinatie met kookworkshops, individuele begeleiding en interactieve groepsbijeenkomsten. Het doel van dit programma is afvallen door een structurele verandering van leefstijl in te brengen om zo de deelnemers naar een energiek en vitaal leven te leiden.

Doordat de deelnemers bewegen in zwemwater, is de belasting op gewrichten en spieren minimaal en de intensiteit het hoogst. Deze voordelen zijn ideaal voor beginnende en herstellende sporters. Hoornse Vaart biedt een gevarieerd programma aan zodat de deelname leuk en uitdagend blijft. Zo is er verschillende keuze in tijd, activiteit en intensiteit. Ervaring leert dat deelnemers in 12 weken zo’n 10 tot 12 kg lichaamsgewicht verliezen én zich veel vitaler en energieker voelen.

Informatiebijeenkomst
Vanaf maandag 3 april 2017 start beweeg- en afslankprogramma ‘Swimming Obese’ in sportcomplex Hoornse Vaart in Alkmaar. Voor wie meer informatie wil over het programma is op donderdag 23 maart een informatiebijeenkomst georganiseerd. De bijeenkomst duurt van 19.00-20.00 uur. Aanmelden kan bij de receptie van zwembad Hoornse Vaart, via 072 5489376 of mail via k.kashoorn@alkmaarsport.nl. Meer informatie is te vinden op www.hoornsevaart.nl/SwimmingObese