SCHERMERHORN - Ondanks dat driebander Sam van Etten het op één na hoogste gemiddelde moyenne van de dag had, slaagde de jonge Schermerhorner er donderdag net niet in om een finaleplaats te behalen tijdens de Grand Prix in Capelle aan den IJssel.


Van Etten kwam uiteindelijk drie caramboles tekort om zich bij de beste zestien van Nederland te scharen. De kwalificatiewedstrijden tegen Koster en Driessen won hij simpel. In de poulewedstrijd in het hoofdtoernooi tegen Raymund Swertz leek hij eveneens op een overtuigende zege af te stevenen, maar bij een 34-17 voorsprong, ketste de bal van zijn keu, waarna Swertz de achterstand met een aantal series kon omzetten in een voorsprong.

'Dat was heel jammer,'' aldus Van Etten,' want de bal was niet moeilijk en ik was hard op weg naar de zege. Na die missers lukte er niets meer, mijn overtuiging was weg en dat kostte me de winst.' Uiteindelijk won Swertz de wedstrijd met 40-39.

Na een walkover (40-18) tegen Michael Vink (met een moyenne van 2,105) moest Van Etten in de laatste dagpartij winnen van Kay de Zwart. Het duel met de Roosendaler bleef heel lang in evenwicht, maar uiteindelijk ging de winst in veertig beurten toch nipt naar De Zwart met 40-38.

' Heel jammer, maar ik heb nog twee kansen om me te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap, volgend jaar. Ik ga me nu voorbereiden op de World Cup in Seoul, eind augustus en daarna speel ik de tweede Grand Prix in Sittard,' aldus de teleurgestelde Van Etten. 'Hopelijk plaats ik me daar wel bij de beste zestien.'