HOORN - Hollandia heeft zich op de zesde plaats van de vierde divisie genesteld na een ruime zege op AFC '34 dat na de nederlaag in Hoorn de titelaspiraties kan vergeten. Op 2e paasdag werd het 3-0 voor de thuisploeg.

De ploeg van trainer Lars Keppel maakte het verschil in de openingsfase van de tweede helft na een gelijkopgaande eerste helft. Wel meenden de Alkmaarders recht te hebben op een strafschop na een overtreding op Dimaggio Senchi, maar de scheidsrechter legde de bal net buiten het strafschopgebied voor een vrije trap die vervolgens niets opleverde.

Hollandia sloeg daarna toe in de eerste tien minuten na de pauze. Verdediger Encho Margaritha kopte raak uit een voorzet van Niels Koster en die scoorde zelf kort daarna na goed voorbereidend werk van Jesse Koeman. Ties Glas kreeg de kans op de aansluitingstreffer, maar dit wist keeper Bakker met een katachtige reflex te voorkomen. Na een tweede gele kaart voor AFC-er Devin Koorn gooide Daniël Meijers het duel in het slot: 3-0.