ALKMAAR - Ze is fit, vrolijk en áltijd in voor sportieve activiteiten: Madelief Sportief is de nieuwe mascotte van Holland Sport. Ideeën voor haar naam kwamen van verschillende basisscholen in Bergen, Uitgeest en Heiloo, maar die van Lisanne Bouman van De Wissel in Uitgeest was het leukst.

Zij wint voor haar hele school een dag een luchtkussen op het schoolplein.

Freddy Fit, de mascotte van het Alkmaarse sportbedrijf Alkmaar Sport, heeft een zusje gekregen. Zij is het nieuwe ‘gezicht’ van Holland Sport en deze zomer kun je kennis met haar maken in Bergen, Uitgeest en Heiloo. Maar wat is haar naam? Die vraag heeft Holland Sport voorgelegd aan leerlingen van de basisscholen in de gemeenten waarin ze actief is. De winnaar van deze namenwedstrijd kon een prijs winnen voor de héle klas.

Madelief Sportief Ideeën hadden de kinderen blijkbaar genoeg. De organisatie is blij verrast met de vele namen die vanuit de scholen kwamen. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Madelief Sportief. Lisanne Bouman van De Wissel in Uitgeest bedacht deze naam en is heel enthousiast dat de door haar voorgestelde naam gekozen is. Ze heeft haar favoriete prijs gekozen en nu komt er een hele dag een luchtkussen op het schoolplein, waar de héle school van kan meegenieten.

Kennismaken
Deze zomer kunnen Bergen, Uitgeest en Heiloo uitgebreid kennismaken met Madelief. Ze zal aanwezig zijn tijdens de activiteiten van de buurtsportcoaches én vanaf 3 september bij zwembad De Beeck in Bergen.