ALKMAAR - Jong Holland heeft de uitstekende wedstrijd tegen FC Aalsmeer (2-0 winst) geen goed vervolg kunnen geven. De ploeg van trainer Carl Ern ging zaterdag met 3-1 onderuit bij ASV Arsenal in Amsterdam.

De Alkmaarders speelden een stuk slordiger ten opzichte van een week geleden, maar het zat dan ook flink tegen. Zo had het een strafschop moeten krijgen toen Sam van de kamer binnen de zestien werd gevloerd en werd er een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd, hetgeen zeer idscutabel was. Tot overmaat van ramp nam de thuisploeg kort voor de rust een voorsprong door een treffer van Roeters.

Toen Rasche er een kwartier na de rust ook nog 2-0 van maakte was het verzet van de Alkmaarders eigenlijk al gebroken en helemaal toen Versluys een derde Amsterdamse treffer maakte. Via invaller Bas Blankendaal wisten de Alkmaarders in de slotfase nog wel een eretreffer te maken.

Komende zaterdag wacht er weer een zware opgave als titelkandidaat HBOK op bezoek komt in Alkmaar.