ALKMAAR - Nee, het ging allemaal goed. De jeugd van de wekelijkse regio baantraining, die gegeven wordt door wielervereniging Alcmaria-Victrix, begon weer met de serie oefeningen die moeten voorkomen dat er toch verkeerde bewegingen worden gemaakt als er gevallen wordt.


Natuurlijk is het beter niet te vallen, maar helaas is dit toch echt het geval bij de wielersport.

Voorkomen is ook een onderdeel, dat door de trainers wordt gedoceerd. Vooral kijken en je plek weten op de baan, is daarbij essentieel.

“Houdt u me goed vast” roept een rennertje, als zij naar de plaats des “onheils” rijdt. Daar wordt ze opgevangen door 3 vrijwilligers die met oude binnenbanden de fiets fixeren. Langzaam wordt ze opzij gelegd. Het gezicht ietwat gespannen, maar na de oefening staat die weer op lachen. “Ja leuk, zo meteen nog een keer”, roept ze.

Deze training maakt deel uit van de baantraining, die de jeugd alle facetten van deze discipline bijbrengt.

Dat het belangrijk is, haalde zelfs oud prof Laurens ten Dam aan in zijn podcast. Hij vertelde ondermeer dat hij als renner in zijn latere loopbaan maar wat graag een dergelijk training gevolgd had.

De jeugd traint elke maandagavond vanaf 18:00 uur. Interesse? Kom gerust een keer langs of vraag informatie: info@almaria-victrix.nl