KOEDIJK - Afgelopen zomer leverde Alkmaar Sport het hybride A-veld bij SV Koedijk op. Het kunstgras veld met SBR Rubber werd vervangen door een natuurgrasveld met ondersteuning van kunstgrasvezels. Het resultaat? Een supersterk natuurgras voetbalveld dat veel duurzamer is dan kunstgras en de échte grasbeleving terugbrengt op het voetbalveld.

Gezamenlijk innovatief project pakt geweldig uit
In tegenstelling tot kunstgras is de bespeling niet onbeperkt, maar ten opzichte van een normaal natuurgrasveld kan men twee á drie keer zoveel speeluren kwijt. Dus naast wedstrijden ook trainingen. In de praktijk is dat zo’n 800 uur! Projectleider Hans Hesselink en fieldmanager Marc Grooteman zijn dan ook erg tevreden over het eindresultaat. Bestuurslid van SV Koedijk Ed de Waal is ook blij met het nieuwe veld: ‘Je ziet dat mensen eerst even moeten wennen, maar na een paar weken spelen op het veld zijn voetballers razend enthousiast. Het is november en de mat is nog steeds vlak, heeft een hoge grasbezetting en kent nog weinig speelschade. We krijgen veel complimenten van tegenstanders.’

Robotmaaier, grondsensoren en automatische beregening
Alkmaar Sport en Holland Sport geloven in het systeem dat samen met Domo Sportsgrass is aangelegd. Een robotmaaier en automatische beregening zorgen daarnaast voor een extra kwalitatieve impuls. Kortom, het revolutionaire idee - het upgraden van het kunstgrasveld naar het hybride natuurgrasveld - is uitstekend uitgepakt. Uiteraard blijven zowel de leverancier als de eigenaar het veld nauwlettend monitoren. Dat wordt door periodieke inspecties gedaan en door continue metingen van de grond en performance. Niet voor niets loopt men in Alkmaar voorop als het gaat om sportvelden. Door te innoveren en zelf onderhoud te plegen, vergaren we de kennis over nieuwe oplossingen en kunnen wij als geen ander onafhankelijk advies geven. Ook aan andere gemeenten en verenigingen.

Contact
Wie wil komen kijken, kan contact opnemen met fieldmanager Marc Grooteman (M.Grooteman@alkmaarsport.nl) of projectleider Hans Hesselink (H.Hesselink@alkmaarsport.nl). Onder geïnteresseerde verenigingen en gemeenten uit de regio worden hoogwaardige wedstrijdballen verloot.