REGIO – De Rijp blijft kans houden op het kampioenschap. In eigen huis boekte het een klinkende zege tegen Westzaan. Voor Alcmaria Victrix staat er in de laatste competitiewedstrijd niets meer op het spel. Zeevogels speelde zich veilig, Duinrand S lijkt directe degradatie niet meer af te kunnen wenden en Sporting S mag zich zo goed als zeker opmaken voor de nacompetitie.

De Rijp – Westzaan 7-1
Het werd een mooie dag voor De Rijp. Terwijl het tweede team kampioen werd, boekte de hoofdmacht tegen Westzaan een eclatante 7-1 thuiszege. De score werd al na vijf minuten geopend door Nick Visser.

Na de pauze bleek dat zijn vakantie Mikey Hoffs goed had gedaan. Nadat zijn vliegtuig in de ochtend was geland kwam de productieve speler tijdens de wedstrijd aan. Na een uur spelen kwam hij binnen de lijnen en nog in diezelfde minuut nam hij de 2-0 voor zijn rekening. Westzaan deed iets terug, waarna Hoffs nog driemaal doel trof. Visser kwam ook nog tweemaal tot scoren.

Door de zege blijft de ploeg van trainer/coach Peter van der Zwaan op één punt van koploper Saenden. Komende zondag speelt De Rijp op bezoek bij Zaandijk.

WSV’30 – Alcmaria Victrix 4-1
‘De laatste weken loopt het niet. De competitie duurt net een maandje te lang’, aldus Patrick te Vries. ‘Het is zonde dat het nu zo uitpakt.’ De matige reeks (In de afgelopen drie duels werd er slechts één punt gepakt) resulteert erin dat Alcmaria Victrix de nacompetitie niet meer kan halen.

Op bezoek bij WSV’30 keek de Alkmaarse formatie binnen een half uur tegen een 2-0 achterstand aan, maar nog voor rust zorgde Yannick Combee met een rake vrije trap voor de 2-1. ‘Daarna kregen we een goede kans op de 2-2, maar aan andere kant viel de 3-1', vervolgde De Vries. Snel na rust kwam de gastheer ook op 4-1. Positief was het debuut van de zestienjarige middenvelder Yannick de Nijs. ‘Hij deed het prima.’

Duinrand S – Zaandijk 0-2
Duinrand S heeft in de laatste speelronde een wonder nodig om directe degradatie te ontlopen. De ploeg kan enkel met een 32-0 overwinning Sporting S nog achterhalen. Dan is het ook nog afhankelijk van de concurrent uit Schermerhorn.

In de voorlaatste speelronde verloor de ploeg uit Schoorl met 0-2 van subtopper Zaandijk. Het leek de laatste strohalm voor Duinrand S. Komende zondag speelt de formatie van coach Martin Rood bij RCZ de laatste competitiewedstrijd.

Zeevogels – Rood-Wit Zaanstad 2-2
Zeevogels speelde zich tegen Rood-Wit Zaanstad op eigen kracht veilig. ‘Het geeft altijd een fijner gevoel dan dat je afhankelijk bent.

Het is plezierig dat je na volgende week klaar bent’, stelde Dennis Kanne. De manier waarop zorgde echter niet voor tevredenheid. ‘Het was slecht. Als je het afzet tegen vorige week (winst bij Alcmaria Victrix, red.) dan scoor je vorige week een 7 en nu een -7. Dat is gewoon jammer’, vervolgde de oefenmeester. Na vijf minuten keek de Egmondse ploeg al tegen een 0-1 achterstand aan. De aftrap na rust was nog niet genomen of de Zaanse opponent scoorde de 0-2. ‘Uiteindelijk sleep je er nog een 2-2 gelijkspel uit. Het was niet goed genoeg, maar je maakt er wel twee.’ Jorrit Groot en Jeffrey Kruijf kwamen tot scoren.

Knollendam – Sporting S 7-3
In een doelpuntrijk duel verloor Sporting S met 7-3 bij Knollendam. 'Voetballend deden we goed mee, maar we gaven de doelpunten makkelijk weg’, analyseerde Milton Macnack.

Na een 2-0 achterstand deed Thomas Konijn iets terug, waarna Jörgen Konijn na rust de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Knollendam liep uit naar 5-2 waarna Kris van Saase uit een penalty de 5-3 maakte.