ALKMAAR - Minder doen, meer bereiken

Het lijkt een paradox, minder doen en juist MEER bereiken met jouw tennisspel. Tenniscoach Patrick Baijards ontdekte dit aan den lijve en merkt hoe goed dit werkt bij degene die hij begeleidt met tennis en andere sporten.

Hoe zou het zijn als je vanuit ontspanning, moeiteloosheid makkelijker je doelen en je tennispotentieel kunt bereiken?"

Op de tennisbaan zie ik zoveel mensen tennis spelen vanuit een 'beperkte houding'. Het ziet er dan vaak geforceerd, krampachtig en wat onbeholpen uit. Dat is ook niet zo gek als je je als recreant focust op het vergaren van punten. Die houding is gericht om 'ten koste van alles' de bal over het net te krijgen.

Baijards verdiepte zich in de methode van oud Davis Cup speler Israel Felix Kaplan waarin hij ontdekte hoe je tot de techniek van een Federer als Djokovic kunt komen. Daar is allereerst een basisbeweging voor nodig. Hij verdiepte zich tevens in het Innerlijk spel van Timothy Gallwey en leerde de juiste vragen te stellen aan zijn coachees. Patrick citeert: "Ik ontdekte hoe ik het makkelijkst mijn techniek kon veranderen om te komen tot een natuurlijk voelende beweging waarin het gehele lichaam met elkaar samenwerkt."

Afgelopen winter begeleidde Patrick een niveau 1 speler in Portugal waarin hij nog meer inzicht kreeg in hoe je juist ZONDER specifiek bezig te zijn met de techniek je véél beter kunt gaan spelen. Het gaat er meer om alles te accepteren wat je ervaart, zodat je jouw natuurlijkheid en ontwikkeling niet in de weg gaat zitten. Tennis heeft een enorme diepgang en kan jezelf verrijken!

De Tenniscoach Patrick Baijards biedt o.a. in Alkmaar en Bergen aan Zee zijn lessen aan als aanvulling en verdieping van de reguliere lessen die bij tennisverengingen worden gegeven.

Heb je interesse bel: 06-36055811 of mail  patrickbaijards@gmail.com

De lessen zijn vooral geschikt voor mensen die interesse hebben in hun persoonlijke ontwikkeling, gezondheid én nog bewuster in het leven willen staan.