Er leek heel even sprake van te zijn dat AZ trainer Marco van Basten zou stoppen bij AZ. Niets was minder waar. De trainer had last van hartkloppingen en staat nu na een periode van rust gewoon weer met de spelers op het veld.

Van Basten, meldde zich 2 weken geleden ziek, wat de nodige verwarring veroorzaakte over de toekomst van Van Basten en AZ . Afgelopen zondag middag werd er gesproken met trainer en club en na een vrije dag gisteren, gaan ze vandaag gewoon weer verder waar ze gebleven waren.
"Van Basten heeft altijd aangegeven dat hij na periode van rust weer terug wilde keren", reageert Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. "Tijdens de gesprekken hebben ook wij onze wens uitgesproken om samen door te willen gaan. Toen ook vanuit de medische staf groen licht werd gegeven, is besloten tot de terugkeer."

Naast training, worden vandaag de gesprekken van gisteren en zondag nog hervat, omdat nog niet geheel duidelijk is in welke vorm Van Basten terug keert. Na vandaag zullen we daar dus meer duidelijkheid over gaan krijgen.