ALKMAAR - In 2017 werd Sam van Etten door de gemeente Alkmaar officieel uitgeroepen tot dé sporter van het jaar. Zijn portret is al enige tijd op de drie meter hoge erezuil bij de ingang van sportcomplex De Meent Bauerfeind te zien. Sam verdedigt dit jaar zijn twee titels in de Eredivisie en de Bundesliga. Daarnaast heeft hij vanaf december zijn eerste Nederlands Kampioenschap waar hij zich kan plaatsen voor het Europees Kampioenschap van 2019. Natuurlijk kent Alkmaar nog veel meer sportkampioenen. Ook in 2018 worden zij weer in het zonnetje gezet. U kunt genomineerden voor de sportkampioenen huldiging aanmelden via www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen of sportkampioenen@alkmaarsport.nl.

Ere-galerij voor Alkmaarse Sportkampioenen
Sportkampioen van Alkmaar ben je niet voor een avond, maar voor het hele jaar. Om dit te benadrukken heeft de gemeente Alkmaar vorig jaar een grote eregalerij ingericht. “Regelmatig krijg ik een foto van iemand doorgestuurd die een selfie met ‘mij’ maakt, dat blijft toch wel heel bijzonder. Daarnaast komen er mensen bij ons in het sportcafé die de drie meter hoge zuil met mijn foto ook hebben zien staan, erg leuk en een goede promotie voor de biljartsport, dank daarvoor”, aldus van Etten.

Sportkampioenenfonds
Als Alkmaarse sportkampioen ontving Sam € 500,- uit het Sportkampioenenfonds. De ondernemers BDO, Noordeloos Elektro, Rabobank Alkmaar e.o., De Ondernemerstuin en Bauerfeind stelden dit bedrag aan de vijf winnaars ter beschikking. Van het geld heeft Sam de verblijfkosten van een buitenlands toernooi betaald. Van Etten vervolgt: ‘’Afgelopen seizoen heb ik meegedaan aan een WorldCup driebanden in Vietnam, waar de gehele wereldtop gedurende een week live te aanschouwen was. Een ontzettend leerzaam toernooi voor mij, waar ik ontzettend veel motivatie uit heb geput. Mede door die cheque, hoop ik vaker aan dit soort toernooien mee te kunnen doen. Mijn eerste grote buitenlandse ervaring, kwam in ieder geval mede tot stand door de cheque!’’

De organisatie van de Sportkampioenen huldiging houdt de prestaties van Sam nauwlettend in de gaten. “Wij verzamelen zoveel mogelijk gegevens om straks alle potentiële genomineerden zo gedetailleerd mogelijk aan de deskundige jury te kunnen voorleggen.”

Aanmelden sportkampioenen 2018
Natuurlijk kent Alkmaar nog veel meer sportkampioenen. Kent u een Alkmaarder die goed presteert op (inter)nationaal niveau? Of een sporttalent, sportploeg of aangepaste sporter die in 2018 fantastisch aan het presteren is? Meld hem, haar of hen aan vóór 1 november aanstaande. Ook dit jaar wordt er weer een waarderingsprijs uitgereikt aan een vereniging die het afgelopen jaar een speciale sportieve prestatie heeft geleverd, hiervoor kunt u ook genomineerden aandragen.

Zonder vrijwilligers geen sport
Tijdens de sportkampioenenhuldiging is er speciale aandacht voor de vrijwilligers in de sport. Zij ontvangen een VIP behandeling en worden deze avond in het zonnetje gezet. Bent u of kent u een vrijwilliger in de sport die deze avond niet mag ontbreken? Meld hem of haar dan snel aan. Dit kan tot 1 december 2018

Praktische informatie & aanmelden
De Sportkampioenen huldiging vindt plaats op 14 december in Sportpaleis Alkmaar. Aanmelden van sportkampioenen of vrijwilligers kan tot 1 november aanstaande via www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen of sportkampioenen@alkmaarsport.nl.