AMSTERDAM/BENNEBROEK – De heren van AMHC hebben afgelopen zondag een punt overgehouden aan het uitduel tegen Bennebroek. De dames gingen bij AthenA nipt onderuit.

AthenA – AMHC dames 2-1
‘In mijn ogen was het erg onterecht’, zei Daniel de Vos na de 2-1 nederlaag die AMHC leed bij AthenA. ‘We speelden een prima wedstrijd, maar we kunnen onszelf verwijten dat we weinig kansen creëerden.’

AthenA counterde heel slim en scoorde daar twee keer uit. In de laatste paar minuten kreeg AMHC wat meer kansen omdat er iets meer strijd in werd gegooid. ‘Helaas scoorden we te laat de 2-1’, vervolgde de coach. Het doelpunt werd gemaakt door Shi Dan Nieberg.

Na negen wedstrijden bezet AMHC de tiende plaats in de Eerste Klasse A. Volgend weekend speelt de ploeg in eigen huis tegen middenmoter USHC.

Bennebroek – AMHC heren 2-2
Via Pim Schiphorst kwam de herenploeg van AMHC na negen minuten op een 0-1 voorsprong. Een kwartier later kwam Bennebroek op gelijke hoogte.

In de tweede helft kwam Bennebroek via een strafcorner op een 2-1 voorsprong. Via een goede voorzet van Thommie van de Berg scoorde Giel Jansen de 2-2. ‘Ik ben erg tevreden over ons vertoonde spel in balbezit. We verzuimen misschien wel om te winnen, maar met een gelijkspel heb ik ook vrede mee’, zei Pieter Saal na afloop.

De ploeg van Pieter Saal bezet na negen wedstrijden de vijfde plek op de ranglijst. Komende zondag spelen de Alkmaarders in eigen huis tegen Alliance, dat een plek lager staat.