ALKMAAR - De Heren Softbal Fastpitch van Alcmaria Victrix zijn woensdagavond landskampioen geworden in de Hoofdklasse. De ploeg versloeg op eigen veld in de laatste en beslissende wedstrijd Vennep Flyers met een overtuigende 8-0. Hiermee haalt het team voor het eerst in de historie de titel naar Alkmaar.

Alcmaria nam al vroeg in de wedstrijd een ruime voorsprong. Al vrij snel was duidelijk dat de ploeg uit Alkmaar in eigen huis de titel binnen ging slepen. De wedstrijd was tevens de afscheidswedstrijd van pitcher Jeffry Visser. Visser speelde in 22 seizoenen ruim 400 wedstrijden in de Hoofdklasse en kwam bovendien tot meer dan 60 officiële interlands. Hij ontving aan de start van de wedstrijd van de KNBSB het Bondsonderscheidingsteken voor zijn imposante loopbaan. Om het feest compleet te maken gooide hij bovendien een no-hitter.

Het team van, coaches Dervisa Mutic en Cindy van der Zanden, reisde enkele weken geleden nog af naar Tsjechië om de Europacup avontuur te spelen en sluiten het softbaljaar af met een prachtige titel. Quick Amersfoort, die 7 jaar achtereen de landstitel opeiste, werd tweede in de competitie.