DE KWAKEL/HEILOO – Zowel de heren als de dames van AMHC hebben hun uitduel afgelopen zondagmiddag winnend afgesloten. De damesploeg versloeg Qui Vive, terwijl de heren de derby bij Terriërs wonnen.

Qui Vive – AMHC dames 0-1
Op bezoek bij Qui Vive boekte AMHC een 0-1 zege. ‘In de eerste helft speelden we erg sterk. Qui Vive kon geen vat krijgen op ons spel’, zag Daniel de Vos. De 0-1, in de vijfde minuut, viel via een actie van Michelle de Vos op een strafcorner die Bibi Van Zeggeren scoorde. ‘In de tweede helft was Qui Vive beter, maar ze konden geen goal maken want verdedigend stond het sterk. We loerden op een counter die er niet echt kwam, maar Qui Vive kon hun makkelijk gegeven corners niet uitbuiten.’

Terriërs – AMHC heren 0-2
AMHC keerde met de volle buit terug uit Heiloo, waar het Terriërs had verslagen. ‘Ik vond Terriërs bij vlagen goed, maar de kwaliteiten beslisten de wedstrijd. Ze kregen redelijk wat kansjes, maar echt grote kansen kregen ze niet’, aldus Pieter Saal, die erg te spreken was over zijn ploeg die het achterin goed had staan. ‘Zeker uit, in een derby met redelijk veel mensen langs de lijn. Dat vonden sommige jongens nogal spannend.’

Rogier van Koningsbrugge opende in de achttiende minuut de score en na 52 minuten nam hij ook de 0-2 voor zijn rekening. ‘Het waren veldgoals, terwijl hij normaal corners maakt’, aldus Saal. ‘Een ervan zas ‘gestoord’ mooi. Een scoop van achteruit, Rogier nam hem aan en tikt hem met zijn backhand over de keeper heen.’