ALKMAAR/LEIDERDORP – Het bekeravontuur zit er voor zowel de heren als de dames van AMHC op. Tegen respectievelijk Xenios en Alecto werd er een nederlaag geleden.

AMHC dames – Xenios 0-2
Het bekeravontuur is voor de dames van AMHC ten einde. Nadat de ploeg in de vorige ronde wist te winnen van Reigers werd er afgelopen maandagmiddag een 0-2 nederlaag geleden tegen competitiegenoot Xenios. ,,In de eerste helft waren we veel beter dan de tegenstander maar missen we vijf tot zes grote kansen” zei Daniel de Vos na afloop. ,,In de tweede helft zakte het wat in en kregen we ‘lucky’ de 0-1 tegen”. Na de openingstreffer gingen de Alkmaarders alles of niets spelen. ,,Helaas viel ook de 2-0” vervolgde de coach.

Door de 0-2 nederlaag zit het bekerseizoen er op waardoor het vizier weer volledig op de competitie kan. ,,Er komen weer meiden terug van blessures. We missen er op dit moment drie en daarvoor zelfs vijf” aldus De Vos. ,,Met Celeste Veenstra en Sarah Hupkens zijn dat ook nog eens tien doelpunten. Daarbij komen een aantal meiden weer in vorm dus de doelpunten gaan wel komen en dan kunnen we van iedereen winnen”.

Alecto – AMHC heren 2-1
Bij eersteklasser Alecto gingen de heren van AMHC door een benutte strafcorner in de laatste seconde met 2-1 onderuit. ,,Ik heb wel heel goed hockey gezien met afspraken die werden nagekomen en veel strijd” zei Mistral Barsingerhorn. In de eerste helft kwamen de Alkmaarders via Derk Valk op een 1-0 voorsprong.

Nog voor rust wist de opponent uit Leiderdorp uit een strafcorner de gelijkmaker te maken. Barsingerhorn: ,,Het is wel goed om te zien dat wij hetzelfde niveau spelen als Alecto die tweede staan in de andere eerste klasse poule. We beginnen echt stappen te maken met deze ploeg”.