BEVERWIJK/HOOFDDORP – De heren en dames van AMHC zijn er afgelopen zondagmiddag niet in geslaagd om met een positief resultaat terug te keren naar Alkmaar. Beide teams leden een nederlaag.

Overbos – AMHC dames 4-1
‘De uitslag is geen goede weergave van het spel. We begonnen met veel druk van Overbos en daar hadden we moeite mee. We kwamen er daardoor niet gemakkelijk eruit’, zei Daniel de Vos. ‘Dit resulteerde in twee keer een corner waarvan er een helaas in ging. Daarna kregen we meer grip en konden we het tempo domineren.’ Na vele kansen viel de gelijkmaker in de tweede helft door een rechtstreekse corner van Jet van Rijsewijk.

‘Helaas zet Overbos dan zowel fysiek als verbaal aan en dan merk je dat wij erg jong zijn.’ vervolgde de coach. Na de 2-1 viel AMHC aan, maar kreeg het twee tegentreffers. ‘Dan zit het gewoon net niet mee en kom je net te kort. Als we dit doorpakken dan pak je tegen mindere tegenstanders gewoon de punten.’

Reigers – AMHC heren 4-1
Ook de heren van AMHC verloren met 4-1 van nummer twee Reigers . ‘We begonnen vrij degelijk aan de wedstrijd maar komen door een goede goal op 1-0 achterstand. Net voor rust was er een klein foutje achterin waardoor zij een strafcorner krijgen en die vloog erin’, zei Pieter Saal. ‘Na rust begonnen wij feller en gretiger.’

Dit resulteerde via Hidde Spoelstra in de 2-1, waarna er nog kansen waren op de gelijkmaker. Deze bleef echter uit en Reigers liep uit naar 4-1 waardoor de Alkmaarse hockeyers zonder punten huiswaarts keerden.