REGIO – Zowel de heren als de dames van AMHC hebben afgelopen zondagmiddag een nederlaag geïncasseerd. Waar de dames verloren van Naarden, gingen de heren onderuit bij Athena.

Naarden – AMHC 2-1
Tegen koploper Naarden verloor AMHC heren 1 nipt. In de eerste helft kwamen de Alkmaarders via Pim Schiphorst op 0-1, maar in het tweede bedrijf boog Naarden het duel om en kwam op een 2-1 voorsprong wat uiteindelijk ook de eindstand werd.

Verdiend vond coach Rutger Groothuizen de nederlaag niet. ,,We hadden een punt en misschien wel meer verdient”. In de komende twee weken neemt AMHC het tegen middenmotor Reigers en laagvlieger Rood-Wit.

Athena – AMHC 1-0
Op bezoek bij middenmotor Athena verloor AMHC met 1-0. ,,Een hele frustrerende dag waarbij wij zeventig minuten de betere partij waren” vond Daniel de Vos. ,,In de eerste helft speelden we erg sterk waarbij Athena maar twee kansen had via een strafcorner. Helaas creëerde wij zelf ook niet super veel waardoor het 0-0 was met rust. Dit kwam ook omdat we in mijn ogen ook veel tegen werden gefloten. Zij mochten veel hak overtredingen maken maar wij werden steeds teruggefloten of bestraft met een strafcorner”.

In de tweede helft was het beeld hetzelfde. ,,We creëerden meer kansen maar kwamen steeds net te kort”. Na een overtreding profiteerde Athena van het feit dat AMHC even niet goed stond. ,,Zij schoten hem wat gelukkig in de korte hoek”.

Na de 1-0 zette AMHC veel druk op de opbouw van Athena. ,,We kregen ook veel kansen op de 1-1 maar hij wilde er niet in. Ook hier had ik wel wat meer gehoopt op de arbitrage want er werd veel gehakt door hen”. In de laatste twee minuten kregen de Alkmaarders drie strafcorners, maar deze werden naast getipt. ,,Al met al erg frustrerend omdat we gehele wedstrijd beter waren tot de cirkel van de tegenstander”.