ALKMAAR – Zowel de heren als de dames van AMHC deden afgelopen zondag goede zaken. Tegen respectievelijk Spanderbosch en Strawberries hielden beide teams de punten in Alkmaar.

AMHC heren – Spanderbosch 2-1
‘We hebben een goede pot gespeeld’, stelde Pieter Saal. Halverwege ging AMHC met 2-0 aan de leiding. Nadat Giel Jansen de score na zes minuten had geopend wist Rogier van Koningsbrugge na een mooie voorzet van Tobias Moerenhout te scoren.

‘Na de rust kregen wij genoeg kansen om de pot te beslissen, maar wij kregen uit een strafcorner de 2-1 tegen. Toen werd het nog een paar minuten spannend. Onnodig echter’, vervolgde Saal. ‘De drie punten waren wel verdiend dus al met al een fijn weekend voor ons.’

AMHC dames – Strawberries 4-1
Ook de dames van AMHC pakten de volle buit. ‘We hebben de wedstrijd in vijftien minuten in de tweede helft beslist. We begonnen slordig en zwak in de eerste helft’, aldus Daniel Vos. ‘We kregen wel tien strafcorners tegen, maar maakten wel de 1-0 door een strafbal van Jet van Rijsewijk.’ Nog voor de pauze maakte Strawberries gelijk.

In de tweede helft beginnen de Alkmaarse hockeysters erg sterk en liep het uit naar 4-1. De treffers vielen via Nicky Wanninger (2x) en Shi Dan Nieberg. ‘Daarna zakte het weer wat in maar de overwinning was terecht. Het is erg mooi om te zien dat we vandaag echt door konden drukken met mooie aanvallen’, vervolgde de coach. ‘Ook speelden we vandaag met Bibi Peek, Julia Snijders en Nicky Wanninger met drie A junioren. Het is gaaf om te zien dat er een mooie lichting aankomt met al zo'n jong team.’