ALKMAAR – De damesploeg van Alkmaar Guardians wisten afgelopen zondagmiddag met grote cijfers te winnen. Ook de heren wonnen, al was dit duel een stuk spannender.

Alkmaar Guardians heren – Onze Gezellen (2) 76-72
De herenploeg van Alkmaar Guardians wisten afgelopen zondag tegen het tweede team van Onze Gezellen een nipte zege te boeken. In het eerste kwart bleef de spanning aanwezig en gingen de Alkmaarders met 20-18 het tweede kwart in.

Ook in dat tweede kwart slaagde zowel Alkmaar Guardians als Onze Gezellen er niet in om een ruime voorsprong te pakken. Het was de thuisploeg dat aan het einde van het kwart een 34-31 voorsprong had.

Na een spannende derde kwart begonnen beide teams met 55-55 aan het vierde en laatste kwart. De voorsprong werd gepakt door Alkmaar Guardians, waarna deze werd uitgebreid. De gasten kwamen dichtbij, maar de punten bleven in Alkmaar.

Alkmaar Guardians dames – BC Apollo (2) 67-38
In het eerste kwart gaf Alkmaar Guardians te weinig druk in de verdediging zodat Apollo veel kansen om te scoren kreeg. ‘Aanvallend kwamen we ook nog niet in ons eigen spel zodat we niet meteen afstand konden nemen’, zei Jeanne Godecke. Halverwege ging de thuisploeg met 27-24 aan de leiding.

In de rust kreeg de Alkmaarse dames de opdracht om in de verdediging een stap harder te zetten en meer druk te zetten in de verdediging en vanuit de verdedigende rebound op de fastbreak te spelen. Dit werd in het derde kwart goed uitgevoerd. Apollo kon het tempo niet bijhouden en zo kon de thuisploeg de voorsprong uitbreiden naar 47-28.

De Amsterdamse dames gingen in een zoneverdediging staan in de hoop de aanval van Alkmaar te stoppen, maar ook tegen de zone wist Alkmaar de vrije man steeds te vinden. ‘Vooral Hannah Veldman en Wendy Schnorbusch werden goed in stelling gebracht en konden zo elk 23 punten scoren. We konden de wedstrijd rustig uitspelen en zo was de zes de overwinning een feit: 67-38.’