ALKMAAR – De heren van AMHC hebben een doelpuntrijk duel verloren. Het werd een strijd die op details werd beslist. De dames liepen tegen een ruime nederlaag aan.

AMHC heren – Reigers 3-4 (2-2)
Ondanks de nederlaag had Pieter Saal zeker geen verkeerd gevoel overgehouden aan het thuisduel tegen Reigers. ‘Het was wel een goede wedstrijd dus ik ben zeker tevreden. Zoals wel vaker worden de duels op details beslist. We hebben een paar keer niet goed opgelet of scherp genoeg geweest’, stelde de coach.

Na dertien minuten bracht Hidde Spoelstra de Alkmaarse herenploeg met een rake strafcorner op 1-0, maar twee minuten later had Reigers de score omgebogen naar 1-2. ‘Dat was een goede domper ja. Gelukkig hebben we ons daarna opgericht om de aansluiting te vinden.’ Steven de Vos maakte uit de rebound 2-2.

In het tweede bedrijf kwam AMHC via Rogier van Koningsbruggen wederom aan de leiding, maar opnieuw gaf het die uit handen. Saal: ‘In de laatste twintig minuten gaven we het weg, ondanks dat we hen goed tegenstand boden. Twee strafcorner s gingen erin en daarna konden zij het uitspelen. Dat is super zonde. We zaten er dicht tegen aan, maar verloren op details.’

AMHC dames – Overbos 0-5 (0-1)
De damesploeg van AMHC heeft titelkandidaat Overbos geen pijn kunnen doen. ‘We speelden vandaag in mijn ogen behoorlijk slordig en niet in de flow dat we afgelopen weken zaten’, stelde coach Daniel de Vos. ‘We werden afgetroefd vandaag waar we normaal toch wat meer energie kunnen leveren.’

In het eerste bedrijf nam Overbos een 0-1 voorsprong die het halverwege nog steeds in handen had. Na de pauze konden de gasten uitlopen naar een eclatante 0-5 eindzege. De Vos: ‘We hebben weinig kansen gekregen dus in mijn ogen is dit gewoon een terechte uitslag. De komende drie wedstrijden zijn voor ons belangrijker.’